Kad sultan od Bruneja udaje ćerku

Ćerka prebogatog sultana od Bruneja, 36-godišnja princeza Fadzila Lubabul Bolkija, udala se nedavno za svog izabranika Avang Abdulaha Nabila Mahmuda Al Hašimija.

Kad sultan od Bruneja udaje ćerku

Svadbene svečanosti trajale su devet dana, od 16. do 24. januara, a svetska javnost je o njima saznala uglavnom saInstagram profila princezinog mlađeg brata, princa Abdula Matina.Lepa princeza, koja je inače kapiten netbol reprezentacije Bruneja, započela je svadbene svečanosti ceremonijom neobičnog imena Madžlis Istiadat Membuka Gendang Jaga-Jaga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

To je kraljevska ceremonija na kojoj se uručuje miraz i par je zvanično veren. Mladoženjina porodica poklonila je nakit, dragulje, odeću i druge predmete koji se tradicionalno daruju u ovakvim prilikama. U čast mladenaca ispaljen je i 21 topovski plotun.

Mlada dobija darove

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Verska ceremonija venčanja, nazvana akad nikah, održana je tri dana kasnije u džamiji Sultan Omar u glavnom gradu Bruneja.

Kraljevsko venčanje obavljeno je 23. januara, a naredne večeri i kraljevski banket. Princezin mlađi brat, 30-godišnji princ Abdul Matin, koji je i velika zvezda na društvenim mrežama sa više od dva miliona pratilaca, čestitao je mladencima i postavio fotografije sa venčanja na svom instagram profilu.

Mladenci sa princezinim bratom

Fadzila Lubabul i Abdul Matin su deca iz drugog braka sultana Hasanala Bolkijaha, sa bivšom stjuardesom Marijam Abdul Aziz, od koje se razveo 2003. i sa kojom je dobio četvoro dece, od kojih je jedno preminulo.

75-godišnji sultan, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, ima i šestoro dece iz prvog braka i još dvoje dece iz trećeg braka.

Princeza Fadzila je diplomirala na Kingston univerzitetu, i osim bavljenja sportom, ne eksponira se mnogo u javnosti.

Svečanosti su trajale devet dana

Ni o njenom izabraniku ne zna se mnogo. Ono što se sa sigurnošću može pretpostaviti jeste da potiče iz veoma bogate porodice, a veridba je objavljena tek nedavno 31. decembra.

Mlada i mladoženja su tokom svadbenih svečanosti nosili ujednačene odevne kombinacije od belog i srebrnog brokata, ukrašene dijamantima. Princeza je sve upotpunila čipkastim pokrovom za glavu i dijamantskom tijarom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA