Srušio se most; Predsednik hitno krenuo ka mestu nesreće

Usled težine snega srušio se most u Pitsburgu, potvrdile su gradske službe hitne pomoći.

Srušio se most; Predsednik hitno krenuo ka mestu nesreće

Kako prenose mediji, u vazduhu se oseća miris gasa, pa je stanovnicima okolnog područja rečeno da hitno napuste prebivalište. Policija je potvrdila da je prilikom urušavanja mosta pukla i cev gasovoda. Za sada se veruje da nema žrtava. Ali, kako ističu američki mediji, informacije tek počinju da stižu s terena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Most se srušio u ranim jutarnjim časovima, oko sedam sati, pa saobraćaj nije bio toliko gust, ali na jednoj od fotografija vidi se i gradski autobus koji je na srušenom mostu.Očekuje se i da predsednik SAD Džo Bajden stigne na mesto nesreće, iako je njegov plan bio da ode na sastanak na kom je trebalo da se razgovara o infrastrukturi, koja je inače "vruć krompir" američke unutrašnje politike.

Prema brojnim tekstovima u medijima, Americi će trebati milijarde i milijarde dolara kako bi oronule infrastrukturne objekte renovirali. Oko tog pitanja lomila su se koplja i tokom predsedničke kampanje.

Policija je građane pozvala da izbegavaju taj deo zbog saobraćajnog kolapsa. Najavljuju da će objaviti i nove informacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA