Ambasada SAD u Pakistanu zatvorena

SAD su zatvorile danas za javnost svoju ambasadu i tri konzulata u Pakistanu do daljnjeg, dan pošto je Osama bin Laden ubijen u blizini prestonice Islambada.

Ambasada SAD u Pakistanu zatvorena

"Američka ambasada u Islamabadu i konzulati u Pešavaru, Lahoru i Karačiju zatvoreni su za uobičajene poslove za javnost do daljnjeg", saopštila je ambasada. Ambasada i tri konzulata će, međutim, biti otvoreni "za druge poslove i za pružanje hitnih usluga američkim državljanima", javio je AFP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Saopštenje je izdato usred strahovanja od osvetničkih akcija nakon što su američke specijalne snage ubile vođu Al Kaide. Stejt department je nakon ubistva Bin Ladena upozorio sve američke državljane koji nameravaju da putuju ili se nalaze van zemlje da budu na oprezu zbog moguće odmazde, a ovo upozorenje će, kako je saopšteno, biti na snazi do 1. avgusta.

Glavni ogranak talibana u Pakistanu obećao je da će se osvetiti za Bin Ladenovu smrt i da će napasti "vlade SAD i Pakistana i njihove snage bezbednosti". Pakistan je već pojačao mere bezbednosti u većim gradovima, diplomatskim ispostavama i oko mesta na kojem je vođa Al Kaide ubijen u Abotabadu.

Više stotina ljudi juče je izašlo na ulice u jugozapadnom gradu Keta, u blizini granice sa Avganistanom, kako bi odalo poštu Bin Ladenu i protestovalo protiv SAD, spaljujući američku zastavu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA