Uskoro realizacija projekta „Zajedno do posla“

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Milko Čolaković rekao je da će tender za projekat „Zajedno do posla“ biti raspisan uskoro da bi realizacija projekta počela što prije.

Uskoro realizacija projekta „Zajedno do posla“

Čolaković je rekao da je ovaj projekat ideja Zavoda za zapošljavanje i da predstavlja podršku zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida Vojske Republike Srpske (VRS).

„Smatramo da je u prethodnom periodu bila zapostavljena kategorija djece poginulih boraca, tako da ćemo u okviru ovog projekta za njih izdvojiti milion KM", rekao je Čolaković.

On je istakao da će za finanrisanje djece poginulih boraca biti izdvojeno 5.000 KM po osobi, a za demobilisane borce 4.000 KM po osobi.

„Planirali smo da projektom bude obuhvaćeno 200 djece poginulih boraca, ali moguće je da povećamo tu cifru ako se na konkurs prijavi više lica", rekao je Čolaković.

On je dodao da će prilikom dodjele sredstava predstavnik djece palih boraca biti u komisiji da bi bile otklonjene sumnje sa tog projekta.

Projekat „Zajedno do posla" finansira Zavod za zapošljavanje u iznosu od četiri miliona KM, dok Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo učestvuju sa milion KM.

Vlada Republike Srpske juče je dala saglasnost za Projekat podrške zapošljavanju i samozapošljavanju ratnih vojnih invalida VRS, djece poginulih boraca i demobilisanih boraca "Zajedno do posla", čiji je cilj podsticanje zapošljavanja 1.800 lica iz ovih kategorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA