Koncepcija razvoja sa štednom i investicijama

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki ocijenio je da Srpska mora dati koncepciju razvoja sa štednjom i investicijama sa Istoka i Zapada i da se u izradu strateškog plana razvoja mora uključiti kompletan politički i intelektualni establišment.

Koncepcija razvoja sa štednom i investicijama

Vlajki je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da RS ni 17 godina nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma nema strateški plan razvoja, odnosno da se on tek sada pravi.

Govoreći o lokalnim izborima u Srebrenici i registraciji Bošnjaka u ovoj opštini, Vlajki je ocijenio da su razlozi tome što bošnjački politički establišment želi da dovede u pitanje Ustav, pa i samu RS, te zato što je Srebrenica "metafora stradanja Bošnjaka".

"Treći razlog je što su u Srebrenicu kao grad stradalnik do sada date desetine miliona evra, a taj novac je većinom otišao u privatne džepove, tako da bi promjenom bošnjačke vlasti došlo do preispitivanja gdje je taj novac otišao", rekao je Vlajki za banjalučku Alternativnu televiziju.

Prema njegovim riječima, u vlast Federacije BiH će sada ući pravi predstavnici hrvatskog naroda, nakon krize uzrokovane odlukom visokog predstavnika.

On je izrazio sumnju da će lider SDP-a Zlatko Lagumdžija i Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić na predstojećim lokalnim izborima dobiti velik broj glasova kao na poslednjim opštim, jer će doći do jačanja SDA.

Govoreći o odnosima RS i Srbije, Vlajki je istakao da novoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić može inicirati ideju puta u Evropu i saradnje sa Moskvom.

On je izrazio nadu da će politički pragmatizam natjerati Nikolića i predsjednika RS Milorada Dodika da rade na zajedničkom zadatku poboljšanja života srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI