Bijeljinski planinari na Povlenskim vrhovima

Planinarsko–ekološko društvo „Majevica“ iz Bijeljine učestvovaće u trodnevnoj planinarskoj akciji „Povlenski vrhovi – Povlenski kamp 2012“, koja će biti održana od 20. do 22. jula na Povlenu kod Valjeva.

Bijeljinski planinari na Povlenskim vrhovima
Akciju organizuje Planinarsko-ekološko udruženje iz Valjeva, koje je bratsko društvo bijeljinskog udruženja „Majevica".

Predsjednik „Majevice" Nebojša Zorić rekao je Srni da su u ovoj godini bijeljinski planinari učestvovali na svim akcijama u sklopu Planinarskog saveza Republike Srpske, kao i na osam akcija Planinarskog saveza Srbije.

On je podsjetio da je udruženje "Majevica" od 15. do 17 juna organizovalo planinarsku akciju u blizini manastira Tavna na kojoj je učestvovalo 330 planinara i oko 80 ljubitelja prirode. Među 330 planinara, bilo je oko osamdesetoro djece, uzrasta od 13 do 15 godina.

„Naš cilj i jeste da okupimo što više mladih, da ih odvojimo od kafića i kompijutera i naučimo ih da žive sa prirodom", rekao je Zorić.

On je rekao da je „Majevica" trenutno jedno od najaktivnijih društava u Republici Srpskoj, te dodao da je od opštine Ugljevik dobilo devastiranu zgradu za pravljenje planinarskog doma.

Društvo trenutno broji 94 člana sa plaćenom članarinom i oko 200 prijatelja društva koji povremeno idu na planinarske akcije.

„Redovni sastanci društva održavaju se svakog utorka od 20.00 časova. Cijena članarine na godišnjem nivou je 20 KM za zaposlene, za nezaposlene i penzionere 15 KM i za studente do 23 godine 12 KM", rekao je Zorić.

Planinarsko-ekološko društvo „Majevica" postoji od 1988. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA