Gradonačelnik o slučaju Dragstes: Duboko vjerujem da će pravda biti zadovoljena!

- Kao što sam i obećao danas objavljujem tekst u vezi sa slučajem "Dragstes", tekst "ni po babu ni po stričevima" već onako kako jeste, napisao je na svom Facebook profilu, gradonačelnik Ljubiša Petrović. U nastavku prenosimo ostatak objave.

Gradonačelnik o slučaju Dragstes: Duboko vjerujem da će pravda biti zadovoljena!

D.O.O. „Dragstes" Brčko i Dragana Lazić iz Gornjeg Crnjelova su iskazali pravni interes i zainteresovanost za učešće u postupku u predmetima koji se odnose na izdate građevinske dozvole D.O.O. „Nešković" Bijeljina za gradnju benzinske stanice u Gornjem Crnjelovu, odnosno, izdatu građevinsku dozvolu Z.E.D.P. „Elektro-Bijeljina" A.D. Bijeljina za gradnju podzemnog voda u Gornjem Crnjelovu.

U prvom predmetu trenutno je aktivan prijedlog Dragane Lazić iz Gornjeg Crnjelova za ponavljanje postupka izdavanja građevinske dozvole, o čemu nije odlučeno, jer se spisi predmeta nalaze u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Okružnom sudu u Bijeljini i Vrhovnom sudu Republike Srpske.

U drugom predmetu zahtjev za učešće u postupku D.O.O. „Dragstes" Brčko je aktivan, ali o zahtjevu takođe nije odlučeno jer se spisi predmeta nalaze u Okružnom sudu u Bijeljini i Vrhovnom sudu Republike Srpske.

O zahtjevima/prijedlozima D.O.O. „Dragstes" i Dragane Lazić biće odlučeno u najkraćem mogućem roku, ali čim navedeni organi donesu odluku o podnescima i spise predmeta vrate gradskom Odjeljenju za prostorno uređenje.

Do ovakvog stanja u navedenim predmetima u smislu da se spisi predmeta nalaze kod različitih organa radi nadležnog postupanja je došlo zbog različitog odlučivanja Okružnog suda u Bijeljini u odnosu na Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Odjeljenje za prostorno uređenje Gradske uprave Bijeljina, zbog čega je pomenuto Ministarstvo tražilo od Vrhovnog suda RS vanredno preispitivanje presuda Okružnog suda u Bijeljini.

Odjeljenje za prostorno uređenje i ja kao Gradonačelnik naglašavamo da podržavamo poštovanje zakonitosti i borbu za djelotvorne pravne mehanizme i razumjemo problem koji ima preduzeće „Dragstes", Odjeljenje Gradske uprave mora poštovati nadležnosti viših organa izvršne vlasti, kao i činjenicu da su predmeti na odlučivalju u sudovima, zbog čega se ne može odlučiti o zahtjevima/prijedlozima dok se spisi ne vrate Odjeljenju za prostorno uređenje.

Imate moju riječ i moje obećanje da ja lično nikada i ni u kom slučaju neću podržati nepravdu i malverzacije sa koje god strane one dolazile, ali morate shvatiti da ja nisam nadležan i školovan da donosim pravne odluke već za to postoje nadležne institucije i organi vlasti.

Duboko vjerujem da će pravda u ovom slučaju biti zadovoljena i da će ovaj slučaj biti riješen u skladu sa zakonom, pravom i dokazima!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA