Na Viberu nova promjena: Uskoro ćete morati da pazite šta pišete i šaljete drugim ljudima

Popularni servis za razmjenu poruka i multimedijalni sadržaj Viber, počeće da uklanja sadržaj za koji procijeni kao govor mržnje u roku od 24 časa.

Na Viberu nova promjena: Uskoro ćete morati da pazite šta pišete i šaljete drugim ljudima
FOTO: Depositphotos

Ova odluka je uslijedila nakon što se Viber usaglasio sa novim regulativima Evropske unije kada se radi o govoru mrženje.

Kako su saopštili iz kompanije, cilj im je da se svi osjećaju sigurno i da uživaju u bezbjednom korišćenju usluga jedne od omiljenih aplikacija za komunikaciju. Sem te odluke, navedeno je da će se kompanija posvetiti obukama tima koji se bavi moderiranjem poruka unutar servisa za slanje poruka.

- Ponosni smo što sarađujemo sa Komisijom EU za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost polova, kao i sa nevladinim organizacijama od poverenja u cilju analize i uklanjanja govora mržnje sa kanala na Viberu - navodi kompanija u saopštenju.

Od stupanja odluke na snagu, sav sadržaj će prolaziti kroz moderatore, ali će i korisnicima biti ostavljena mogućnost da prijavljuju govor mrženje.

- Viber je uvijek bio posvećen privatnosti i bezbjednosti svojih korisnika. Sa novim promjenama možemo još više da unaprijedimo ovu tačku svog poslovanja - kaže Idit Arad, generalni savjetnik za Rakutena, pišeBlic.

Sem Vibera, promjene će doživjeti Vocap, Fejsbukov mesindžer, ali i još neke platforme za dopisivanje i razmjenu sadržaja, koji takođe podlažu novim pravilima EU.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA