"Hrane neće biti dovoljno. 25% svetskog tržišta neće imati hleba"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je jutros na TV Prva. On je rekao da neće biti dovoljno hrane u narednom periodu.

"Hrane neće biti dovoljno. 25% svetskog tržišta neće imati hleba"
FOTO: Facebook

"Trebalo bi razmišljati hoćemo li imati dovoljno benzina, uglja, gasa... Hoćemo li moći da preživimo. Zima koja dolazi biće najteža na planeti zemlji u poslednjih 70 godina. Problem je što niko ne želi nikog da čuje, osim svog navijačkog stava. Ono što je sigurno to je da će nedostajati mnogo hrane. Energenata ima dovoljno, ali zbog sumanute politike sa svih strana će biti oni neće biti dostupni. Ne zato što nema dovoljno. Međutim, hrane neće biti dovoljno i to vam sad saopštavam sa sigurnošću", rekao je on.

Vučić je dodao da 25 odsto svjetskog tržišta neće imati hljeba.

"Od trenutka kad je Indija zabranila izvoz pšenice, skočila je cena. Mnogo je problema. Rusija je zabrinala izvoz... Sve stvari moraju da se posmatraju zajedno, a ne izolovano. Nemojte da se ponašamo kao da se ništa oko nas ne dešava, imamo uslove gotovo proglašenog svetskog rata i svetskog sukoba. Morate da imate u vidu da mi ove godine trošimo gotovo 50 odsto više benzina nego prošle godine", rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA