Đoković osvojio Masters u Rimu, prvi trofej u sezoni

Novak Đoković je osvojio Masters u Rimu! Srpski teniser je na najbolji način najavio Rolan Garos i pokazao da je u odličnoj formi, mada je drugi set odigrao sa oscilacijama.

Đoković osvojio Masters u Rimu, prvi trofej u sezoni
FOTO: ETTORE FERRARI /EPA

Najbolji teniser svijeta je savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 po setovima 6:0, 7:6 i tako došao do prvog trofeja u ovoj godini, a šestog na Mastersu u Rimu.

Srpski teniser je tako ostvario 1001. pobjedu, te ostvario sedmi trijumf u međusobnim duelima, ali će ga rival itekako zapamtiti po prvom setu.

U njemu je Đoković bio maksimalan i odigrao je sjajan meč u kojem je kaznio sve greške rivala. Cicipas se praktično nije ni snašao, a Novak je odmah napravio brejk, zatim bio siguran na svoj servis da bi na kraju za pola sata osvojio prvi set sa 6:0. Sve mu je polazilo za rukom, imao je sjajan servis, a Stefanos je od nervoze razbio i reket.

U drugom setu Cicipas je zaigrao puno bolje. Grk je kvalitetnije servira, imao puno više laganih poena, tako da je prvi došao do brejka. Novak se mučio i na svoj servis, imao je neiznuđenih grešaka. I u momentima kad se činilo da će Cicipas doći do drugog seta, Novak je vratio brejk. Sjajan ritern i kontrola udaraca donijeli su dramu, pa je odluka pala u taj-brejku. Tu je slavio sa 7:5.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA