Vulin poručio da se ozbiljno prustupa dojavama o bombama

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem o jučerašnjim događajima kada je dojavljeno da su u velikom broju škola na teritoriji Beograda navodno postavljene eksplozivne naprave.

Vulin poručio da se ozbiljno prustupa dojavama o bombama
FOTO: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vulin je istakao da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni djeca i da Srbija ozbiljno pristupa rješavanju problema lažnih dojava o bombama, saopštio je MUP Srbije.

- U toku je specijalni rat koji se vodi protiv Srbije, a u tom ratu nisu pošteđene ni školske institucije, ni djeca. Naša država ozbiljno prilazi rješavanju problema lažnih dojava o bombama. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi računa o bezbjednosti svih građana, a posebno djece i učinićemo sve da se nastava odvija nesmetano, da se završni ispiti i polaganje mature sprovedu u predviđenom roku i da se školska godina završi na vrijeme - poručio je Vulin.

 

Vulin je istakao da pripadnici policije izuzetno posvećeno i profesionalno, brzo i pravovremeno reaguju po svakoj prijavi o bombi.

- Učiniće sve da se što prije uspostavi normalan sistem rada u školama - rekao je Vulin, zahvalivši se svim roditeljima, djeci i nastavnicima na razumijevanju.

Ružić je zahvalio Vulinu i pripadnicama policije na brzoj i pravovremenoj reakciji koju su pokazali tokom jučerašnjih događaja.

- Zahvalan sam na brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a i na odličnoj saradnji i koordinaciji sa školama. U svim pregledanim školama ustanovljeno je da je dojava o bombi lažna. U školama u kojima je kontradiverzioni pregled u toku, nastava će se odvijati onlajn. Prioritet je bezbjednost naše djece i zaposlenih i to nećemo ugrožavati. Ovom prilikom želim da zamolim Ministarstvo unutrašnjih poslova da u postupanju i tokom KD pregleda prioritet imaju osnovne škole, prije svega zbog učenika u prvom ciklusu - poručio je Ružić.

Vulin je na temu obezbjeđivanja testova za polaganje mature poručio da će policija obezbjeđivati materijal i čuvati tajnost sadržaja materijala i testova.

Takođe, Vulin je povodom predstojećih proslava maturskih večeri istakao da će pripadnici policije pojačati kontrolu saobraćaja i mladih vozača i apelovao na sve mlade da se u saobraćaju ponašaju savjesno i odgovorno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA