Otvoreno pismo udruženja građana "Ada" bijeljinskim maturantima

Udruženje za zaštitu i čuvanje rijeka i jezera Semberije, Majevice i Posavine, "ADA" uputilo je otvoreno pismo maturantima, a povodom stanja koje je zatečeno nakon proslave na Švapskoj adi.

Otvoreno pismo udruženja građana "Ada" bijeljinskim maturantima
FOTO: Udruženje ADA / Facebook

Pismo prenosimo u cjelosti:

"Moramo priznati da smo mi, članovi  Ade ostali zatečeni stanjem Švapske ade nakon proslave maturanata.

Svega smo svjesni i mladosti i želje za životom i provoda, ali zar među tolikom djecom nije mogla da se nađe barem jedna razumna glava da kaže da nije uredu ovako ostaviti iza sebe i ovakvu nebrigu pokazati? Dragi maturanti, mislite li da treba da postoji „sutra"?

Šta ćemo sutra i gdje mislite doći ponovo, gdje mislite svoju djecu dovesti jednog dana?

Zamislite da ih dovedete ovde i kažete da ste tu proslavili maturu? Da li bi se postidili pred njima, da li se vaši roditelji sada stide vas? Mi mislimo da bi trebalo!

„Ada" i „Riba" su na zajedničkoj akciji juče učestvovali u čišćenju Švapske ade, zahvaljujemo se i porodicama koja nam se priključile u akciji i svoj slobodan dan za uživanje u prirodi iskoristile i pomogle u čišćenju.

Slike zatečenog stanja mogli ste vidjeti na društvenim mrežama. Skrećemo pažnju ljubiteljima ovog mjesta da obrate pažnju, zato što je ovom prilikom velika količina staklenih flaša razbijena po obali, a kupačima prijeti opasnost od povreda.

Takođe, zahtjevamo od nadležnih da pristupe identifikaciji počinilaca i da se oni propisno kazne.

Mora doći momenat kada će počinioci odgovarati za svoja djela i kada će se početi voditi računa o zdravoj životnoj sredini!Neka ovo bude za nauk budućim generacijama maturanata i "pokazna vježba" kako ne treba da se ophodimo prema prirodi."

Udruženje „ADA" Bijeljina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA