Neosnovano uskraćivanje viza sportistima iz Srpske

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske smatra da je potpuno neosnovano da sportistima iz Srpske, koji su članovi reprezentacije BiH i koji su ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo u taekvondou, ne budu na vrijeme odobrene vize, čime im je uskraćena prilika da se takmiče.

Neosnovano uskraćivanje viza sportistima iz Srpske

"Rezultati svih sportista trebalo bi da se vrednuju na isti način i da im bude pružena prilika da se takmiče. Republika Srpska stoji iza svojih sportista, ponosna je na njihove uspjehe i učiniće sve da im pomogne da se što bolje predstave na sportskim terenima širom svijeta", navodi se u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz resornog ministarstva ističu da taekvondiskinje Katarina Krajišnik i Zorana Sandić, kao i svi sportisti iz Srpske imaju apsolutnu podršku institucija i da su sigurni da će svoj kvalitet dokazati na narednim takmičenjima koja ih očekuju.

Ambasada Velike Britanije još nije odobrila vize reprezentativkama BiH u taekvondou Katarini Krajišnik iz Istočnog Sarajeva i Zorani Sandić iz Zvornika, koje su trebale da učestvuju na Seniorskom prvenstvu Evrope u Mančesteru.

Ostalim članovima reprezentacije BiH Nedžadu Husiću, Dinku Šegedinu, Petri Ždero i treneru Harisu Husiću vize su odobrene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Evropsko prvenstvo u Mančesteru održava se od danas do subote, 21. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA