Odličan nastup „SPU tima“ u Sidneju!

Bosnu i Hercegovinu je ove godine u finalu prestižnog Majkrosoftovog takmičenja “Imagine Cup” veoma uspješno predstavljao "SPU Team", odnosno ekipa studenata sa Slobomir P Univerziteta, Branko Krstić, Igor Perić i Igor Lale, uz Igora Tomića, kolegu sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, koji su svojom prezentacijom i odličnim nastupom pokupili brojne simpatije publike i žirija.

Odličan nastup „SPU tima“ u Sidneju!
Ovogodišnji „Imagine Cup" je okupio preko 350studenata iz 75 država, a pobjednici su članovi ukrajinskog tima "quadSquad"sa svojim projektom "EnableTalk", te ekipe "Team TANG Thai"sa Tajlanda i "DrexelDragons" iz Sjedinjenih Američkih Država.

Projekat naših studenata - "ICU - Interactive Cognitive Unit", osmišljen da pomogne slijepim i slabovidim osobama, četvorici talentovanih mladića sa Slobomir P Univerziteta nije donio glavnu nagradu, ali svakako jesteo bezbjedio veoma zapažen prijem u Sidneju.

Ovaj projekat je već prvog dana takmičenja osvojio nagradu u vidu prava za besplatno učešće na velikoj „Microsoft svjetskoj developers konferenciji".Oni su svoju ideju predstavili odličnom prezentacijom, nakon čega su pokupili brojne simpatije članova žirija i publike.

„Prezentacija je protekla bez problema. Istakli smo sve ključne prednosti našeg rješenja i potrudili smo se da ga predstavimo na najrazumljiviji mogući način. Mi smo, lično, bili prezadovoljni i smatramo da bolju prezentaciju ne bismo mogli da pripremimo. Faza pitanja i odgovora je, takođe, protekla savršeno. Neka od pitanja smo pretpostavili i na njih smo bili spremni, ali smo se izvanredno snašli i sa onim neočekivanim. Nadamo se da će ućešće na takmičenju podstaći interesovanje za projekat ljudima širom naše zemlje i da će nam olakšati put do njegovog usavršavanja.", ocjenio je Igor Perić.

"Smatram da je veliki uspjeh i sam odlazak na svjetsko finale ovog takmičenja u kome je, tokom kvalifikacija, učestvovalo više stotina hiljada studenata iz cijelog svjieta. Zaista smo ponosni na naše studente koji su su pokazali zavidno znanje takmičivši se rame uz rame sa studentima iz Južne Koreje, Njemačke, Australije, Novog Zelanda, Singapura, i drugih zemalja koje su po tehnološkom razvoju daleko ispred naše zemlje.", kaže vršilac dužnosti rektora, doc. dr Vaso Arsenović.

Ovo je bilo veliko iskustvo za četvoricu studenata koji su se potrudilida na najbolji mogući način predstave kako svoj projekat i Slobomir P Univezitet, tako i naučne, tehnološke i ljudske potencijale kojima raspolaže Bosna i Hercegovina u cjelini. Oni su ovu priliku iskoristili i za sklapanje novih poznanstava i potencijalnu saradnju sa kolegama iz drugih zemalja.

Sa SPU poručuju da je ovaj uspjeh studenata ujedno i uspjeh svih članova velike porodice Slobomir P Univerziteta, ali i uspjeh Bosne i Hercegovine, te obećavaju da će se i u narednim godinama potruditi da ovaj Univerzitet bude mjesto na kome će se okupljati i obrazovati daroviti studenti, koji će svojim kvalitetom osvajati nagrade na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i time promovisati naučna i stručna znanja koje se stiču na našem univerzitetu i drugim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA