Koalicija "Dogovor za Bijeljinu": Podrška inicijativi za kupovinu knjiga za osnovce u Semberiji

  • BIJELJINA
  • 19. May 2022.

Koalicija "Dogovor za Bijeljinu" podržava inicijativu Gradske uprave i gradonačelnika da svim semberskim osnovcima budu obezbijeđeni besplatni udžbenici za narednu školsku godinu i spremna je za brz pronalazak načina za obezbjeđivanje potrebnih sredstava za tu namjenu.

Koalicija "Dogovor za Bijeljinu": Podrška inicijativi za kupovinu knjiga za osnovce u Semberiji
FOTO: Arhiva / Bijeljina Danas

"Uzimajući u obzir činjenicu da će Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske finansirati kupovinu udžbenika za sve učenike od prvog do četvrtog razreda, kao i za učenike od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete u porodicama, kao i za sve pobjednike republičkih takmičenja, mišljenja smo da grad Bijeljina može iznaći sredstva i za sve preostale osnovce", saopšteno je iz Koalicije.

Iz Koalicije navode da su, budući da u postojećem budžetskom okviru trenutno ne postoji stavka sa koje bi to praktično moglo da se uradi, spremni da u saradnji sa gradonačelnikom i Gradskom upravom, a u okviru svojih nadležnosti, vrlo brzo i i praktično pronađemo način za obezbjeđivanje potrebnih sredstava.

"Mi se ne bavimo obećanjima i ne stvaramo probleme. Mi smo tu da ih rješavamo, a sve dobre inicijative ćemo podržati, unaprijediti i praktično realizovati, bez obzira na to ko ih predlaže. Mi jesmo politička koalicija, ali se trudimo i trudićemo se da svi naši postupci budu praktični i na dobrobit svih građana Semberije", poručili su iz Koalicije.

Iz Koalicije dodaju da će o svim njihovim konkretnim potezima, o ovoj i svim drugim temama, redovno obavještavati javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    15°C
  • 17:00

    13°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

117 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI