RSS sa gotovo 5.000 potpisa predala prijavu za opšte izbore

Republička stranka Srpske /RSS/ predala je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH prijavu za učešće na predstojećim opštim izborima, a iako je riječ o najmlađoj političkoj partiji u Bijeljini, oni su za samo četiri dana prikupili gotovo 5.000 potpisa građana Semberije.

RSS sa gotovo 5.000 potpisa predala prijavu za opšte izbore

- Za učešće na izborima bilo je potrebno obezbijediti 3.000 potpisa. Nismo željeli, niti smo imali vremena, da potpise prikupljamo i u većim centrima poput Banjaluke, Istočnog Sarajeva, a podatak da smo samo u Bijeljini dobili gotovo 5.000 potpisa pokazuje da imamo podršku građana da mijenjamo društveni i politički ambijent. Ovo su prvi izbori na kojima RSS treba da učestvuje i imamo razlog da se nadamo dobrom rezultatu - izjavio je potpredsjednik Republičke stranke Srpske Dragan LJubinković.

On je istakao da će RSS do kraja mjeseca formirati Izborni štab i posvetiti se daljem osnivanju gradskih i opštinskih odbora.

- U narednom periodu maksimalno smo posvećeni razvoju izborne platforme i kalendaru izbornih aktivnosti, ali predstoje nam i važni koraci za rast stranke koji se odnose na osnivanje odbora u Brčkom, Ugljeviku i Loparama - naglasio je LJubinković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA