Bijeljinski osnovci upoznati o opasnostima oružja

Stariji osnovci u bijeljinskoj školi "Vuk Karadžić" danas su upoznati o opasnostima koje nastaju usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava, na predavanju organizovanom povodom početka realizacije kampanje "Oružje ne štiti, oružje ubija".

Bijeljinski osnovci upoznati o opasnostima oružja

Đacima je podijeljen i edukativni materijal u okviru ove kampanje, koju organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i UNDP.

Predavač Srećko Panić naglasio da je važno da đaci znaju kako treba da se ponašaju u slučaju pronalaska oružja, bezbjednosna pravila, koga treba da obavijeste u tom slučaju."Oni moraju da znaju da čak i igračka - pištolj na kuglice, može da dovede do smrtne posljedice. Svjesni smo da je period proljeća, odnosno čišćenja tavana, šupa, a da još postoji oružje iz rata, te je to pravo vrijeme za ovakva preventivna predavanja", izjavio je Panić novinarima.

Panić je istakao da djeca, ako uoče da neko od drugara na ulicu, igralište ili bilo gdje donese oružje, o tome treba da odmah obavijeste starije, ne osvrćući se na to da će ih drugari nazvati tužibabama.

"Bolje je da spase svom drugaru život", napomenuo je Panić, koji je pomoćnik komandira Policijske stanice Bijeljina dva.

On je napomenuo da u Bijeljini duži niz godina nije bilo slučajeva sa posljedicama prouzrokovanim vatrenim oružjem kod mališana, te najavio da će do kraja mjeseca posjetiti i srednje škole, te edukacije organizovati i za profesore i roditelje.

Rade Vasić, učenik osmog razreda, kaže da bi trebalo organizovati još ovakvih predavanja, na kojima može mnogo da se nauči i shvate opasnosti koje vrebaju od oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

180 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 12:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI