Gradonačelnik najavio krivičnu prijavu protiv Lazića

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas najavio podnošenje krivične prijave i tužbe za naknadu štete protiv predsjednika GO SNSD Bijeljina Vladimira Lazića, zbog, kako je istakao “protivpravnog oduzimanja imovine u vlasništvu grada”.

Gradonačelnik najavio krivičnu prijavu protiv Lazića

Petrović je na konferenciji, koju je održao u ulici Save Kovačevića, naveo da je Lazić protivpravno oduzeo imovinu grada Bijeljina i na tom mjestu napravio parking koji naplaćuje. Kako je objasnio, riječ je o tri parcele koje su već deset godina pod predmetom protivpravnog prisvajanja.

On je dodao da se Lazić nije odazivao na pozive gradskoj administraciji i nije dostavio dokaz o osnovu korištenju parcela.

"Zbog toga smo mi postavili osnov sumnje za izvršenje krivičnog djela, jer nemamo dokaz o osnovu korištenja parcela, a uz to, od 2012. godine ima registrovanu firmu za naplatu parkinga", rekao je Petrović dodavši da su Lazića u dva navrata pozivali na razgovor.

On je dodao da će protiv Lazića biti podnijeta krivična prijava zbog osnova sumnje za izvršenje krivičnog djela protivpravno prisvajanje zemljišta.

"Svako ko prisvaja imovinu grada i pritom se ne odaziva na pozive grada biće sankcionisan, biće predmet istrage ispred OJT i podnosimo tužbu za naknadu štete za prethodni period od 2012. otkako je ovdje ova preduzetnička radnja za naplatu parkinga registrovana. Nadležni će utvrditi koliko je novca protivpravno uzeto, a naše je da zaštitimo imovinu grada i kažemo narodu da je sve ove godine, unazad desetak godina na ovim katastarskim parcelama, od naroda protivpravno naplaćivan parking i neka narod zna da se može besplatno parkirati dok ne sprovedemo regulacioni plan", rekao je Petrović na vanrednoj konferenciji za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    11°C
  • 14:00

    14°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

117 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

324 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI