Tri zlata i tri titule Prvaka BiH za AK Atletik!

Danas je u Čitluku održano prvenstvo BiH za cicibane/ke gdje su nastupila tri takmičara iz AK "Atletik" i ostvarila istorijske rezultate za grad Bijeljinu- tri zlatne medalje i titule prvaka BiH u izuzetno teškoj konkurenciji.

Tri zlata i tri titule Prvaka BiH za AK Atletik!

Pavle Kovač je osvojio duplu krunu Prvaka BiH u bacanju kugle i Prvak BiH u bacanju vorteksa. Pavle Ilić je postao Prvak BiH u disciplini trčanje 200m sa izuzetnim vremenom i novim ličnim rekordom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dunji Lukić je ovaj put falilo malo sportske sreće da se okiti odličjem u trci na 200m, za samo sedam stotinki ostala je bez medalje.

Četvrto mjesto je osvojila i u bacanju vorteksa gdje su odlučivali centimetri.

- Svaka čast za ove male šampione koji su budućnost atletike u BiH i o kojima će tek da se piše u narednom periodu Za nepunu godinu dana treniranja postići ovakve rezultate je ogroman uspjeh kako za AK Atletik tako i za naš grad. Hvala našim sponzorima DOO Monterm i ZU Specijalistički centar Kuća Zdravlja koji su zaslužni za ovako lijep i elegantan izgled na takmičenjima", poruči su iz AK "Atletik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ukoliko želite da budete dio šampionskog tima možete im se pridružiti na terenima kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović", stadionu "Radnika" i Etno selu "Stanišići". Kontaktirati ih možete putem telefona 065 584 043 kao i putem zvaničnih fb i instagram stranica AK Atletik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA