Tri zlata i tri titule Prvaka BiH za AK Atletik!

Danas je u Čitluku održano prvenstvo BiH za cicibane/ke gdje su nastupila tri takmičara iz AK "Atletik" i ostvarila istorijske rezultate za grad Bijeljinu- tri zlatne medalje i titule prvaka BiH u izuzetno teškoj konkurenciji.

Tri zlata i tri titule Prvaka BiH za AK Atletik!

Pavle Kovač je osvojio duplu krunu Prvaka BiH u bacanju kugle i Prvak BiH u bacanju vorteksa. Pavle Ilić je postao Prvak BiH u disciplini trčanje 200m sa izuzetnim vremenom i novim ličnim rekordom.

Dunji Lukić je ovaj put falilo malo sportske sreće da se okiti odličjem u trci na 200m, za samo sedam stotinki ostala je bez medalje.

Četvrto mjesto je osvojila i u bacanju vorteksa gdje su odlučivali centimetri.

- Svaka čast za ove male šampione koji su budućnost atletike u BiH i o kojima će tek da se piše u narednom periodu Za nepunu godinu dana treniranja postići ovakve rezultate je ogroman uspjeh kako za AK Atletik tako i za naš grad. Hvala našim sponzorima DOO Monterm i ZU Specijalistički centar Kuća Zdravlja koji su zaslužni za ovako lijep i elegantan izgled na takmičenjima", poruči su iz AK "Atletik.

Ukoliko želite da budete dio šampionskog tima možete im se pridružiti na terenima kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović", stadionu "Radnika" i Etno selu "Stanišići". Kontaktirati ih možete putem telefona 065 584 043 kao i putem zvaničnih fb i instagram stranica AK Atletik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA