Petrović u Turskoj dogovorio saradnju u oblasti zaštite i spasavanja od požara

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je tokom dvodnevne radne posjete Turskoj dogovorio sa prvim čovjekom Vatrogasne službe Istanbula razmjenu softverskih rješenja, obuke vatrogasaca u Istanbulu, kao i pomoć pri unapređenju sposobnosti bijeljinske Vatrogasne jedinice.

Petrović u Turskoj dogovorio saradnju u oblasti zaštite i spasavanja od požara

- U okviru posjete Turskoj, imali smo čast i zadovoljstvo da se u Istanbulu susretnemo sa Remzijem Albajrakom, prvim čovjekom Vatrogasne službe Istanbula, koju čini 5.000 vatrogasaca, raspoređenih u 125 vatrogasnih stanica. U srdačnom razgovoru smo se dogovorili o saradnji u oblasti zaštite i spasavanja od požara, zajedničkoj obuci i unapređenju opreme i tehničkih sredstava. Dogovorena je razmjena softverskih rješenja, obuke naših vatrogasaca u Istanbulu, kao i pomoć pri unapređenju sposobnosti bijeljinske Vatrogasne jedinice, a razgovarano je i o drugim projektima i aktivnostima. Pamtimo i da su vatrogasci iz ove jedinice dali ogroman doprinos prilikom otklanjanja posljedica poplava 2014. godine u Semberiji, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Osim Gradonačelnika Bijeljine u sastavu delegacije Grada Bijeljina su i potpredsjednik Skupštine Grada Mustafa Gradaščević i savjetnik Gradonačelnika Radoslav Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA