U Muzeju Semberije proslavljena slava i otvorena izložba učeničkih radova

Muzej Semberije proslavio je danas krsnu slavu Svetog Ćirila i Metodija, a tim povodom otvorena je i izložba "Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika", koja obuhvata ukupno 183 rada iz 19 škola sa područja gradova Bijeljina i Zvornik i opština Pelagićevo i Donji Žabar.

U Muzeju Semberije proslavljena slava i otvorena izložba učeničkih radova
FOTO: gradbijeljina.org

Direktor ove ustanove kulture Momčilo Koprivica izrazio je zadovoljstvo što slavu, nakon pandemije, slave u uobičajenim uslovima.

"Sveti Ćirilo i Metodije su slava i kulture i pismenosti, kao i zaštitnici naše ustanove", rekao je Koprivica novinarima.

Šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović, koji je bio kum u ime gradonačelnika, čestitao je zaposlenima u Muzeju slavu i poželio im da i dalje rade na očuvanju od zaborava istoriju srpskog naroda.

Stručni žiri u sastavu Zoran Jezdimirović, akademski vajar, Milijanko Miholjčić, akademski grafičar i Zoran Midanović, kustos istoričar u Muzeju Semberije, odlučio je da nagrade u kategoriji vrtići i niži razredi osnovnih škola osvoje Nikolina Mikanović iz Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" Bijeljina, Mladena Babić iz bijeljinskog Dječijeg vrtića "Dragan i Zoran" i Tara Ostojić iz Kluba za djecu "Petar Pan" Bijeljina.

U kategoriji viši razredi osnovnih i srednje škole, prva nagrada pripala je Mariji Vuković iz OŠ "Nikola Tesla" Pilica, druga Darku Lazareviću iz OŠ "Sveti Sava" Bijeljina i treća Anji Vasić iz OŠ "Petar Petrović NJegoš" Velika Obarska.Izložba će biti otvorena za posjetioce do 24. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA