Sindikat prosvjete Srpske traži da se naknade za topli obrok i regres posebno iskazuju

Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske ostaje pri svojim zahtjevima da se posebno iskazuje naknada za topli obrok i regres i da budu izjednačeni koeficijenti sa ostalim korisnicima budžeta, rekao je predsjednik Sindikata Dragan Gnjatić.

Sindikat prosvjete Srpske traži da se naknade za topli obrok i regres posebno iskazuju
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Gnjatić je rekao da ima uvjeravanja iz Vlade Republike Srpske da će se o tome razgovarati, kao i da je uvjeren da bi se ovo pitanje moglo riješiti u okviru budžeta početkom naredne godine.

On je izjavio novinarima u Zvorniku da Sindikat neće odustati od svojih zahtjeva i dodao da radnici obrazovanja, nauke i kulture već u ovom mjesecu rade za uvećane plate od 10 odsto.

Gnjatić je, kao potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske, naglasio da se Sindikat zalaže za bolji standard svih radnika bez obzira rade li u realnom sektoru ili imaju primanja iz budžeta.

Gnjatić je napomenuo da se neki poslodavci u realnom sektoru ne pridržavaju zakonskih propisa kod isplate plata, pa Sindikat pokreće kampanje i kod Poreske uprave i inspekcijskih službi da bi došli u situaciju da poslodavci u realnom sektoru imaju lojalnu konkurenciju, a ne da neki rade isključivo u sivoj zoni, gdje se dolazi do određenih manipulacija.

Gnjatić, koji učestvuje na zajedničkoj sjednici Republičkog odbora sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republičke Srpske i Regionalnog odbora ovog sindikata sa područja Birča, najavio je održavanje ovih sastanaka u svim regijama Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    14°C
  • 17:00

    13°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

117 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI