Bobar banka u stečaju demantovala objave u medijima

Demanti koji je medijima uputila stečajni upravnik Bobar Banke, Dušanka Novaković, prenosimo u cjelosti.

Bobar banka u stečaju demantovala objave u medijima
FOTO: Arhiva / Bijeljina Danas

"Povodom jučerašnjeg požara koji je obuhvatio halu u krugu fabrike "Sava" u Bijeljini, u medijima je objavljeno niz netačnih i neprovjerenih informacija, koje u javnosti mogu izazvati negativne konotacije.

S tim u vezi, napominjemo da je Bobar banka ad Bijeljina - u stečaju, još prije nekoliko mjeseci prodala suvlasnički udio na dijelu nekretnina u krugu fabrike "Sava" i naplatila kupoprodajnu cijenu u cjelini, a da je te nekretnine ranije stekla u izvršnom postupku pred nadležnim sudom.

Posebno je bitno naglasiti da je direktor fabrike "Sava", g. Filipović, lično potpisao ugovor o kupoprodaji tih nekretnina, pa je isti upoznat da Bobar banka niti je vlasnik, niti je posjednik tih nekretnina.

Osim toga, naglašavamo da pomenutim nekretninama Bobar banci svojevremeno nije bio dozvoljen pristup, iako je banka bila suvlasnik istih, pa tako nikada nije ni došlo do skladištenja ili čuvanja arhivske građe, niti bilo kakve druge dokumentacije banke.

Iz svega gore navedenog, proističe da nikakva šteta po banku nije ni mogla nastati, pa se informacije da je banka vlasnik hale i da je u istoj bila skladištena njena arhiva, ukazuju kao neprovjerene i netačne."

Stečajni upravnik
Dušanka Novaković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA