Na kanalizaciju do sada priključeno 4.339 potrošača

Na novoizgrađenu kanalizacionu mrežu u Bijeljini od početka izgradnje 2005. godine do danas priključeno je 4.339 potrošača, odnosno domaćinstava i pravnih subjekata, rečeno je Srni u PIU timu - Jedinici za implementaciju ovog projekta.

Na kanalizaciju do sada priključeno 4.339 potrošača

U PIU timu očekuju da završetkom izgradnje kanalizacionog sistema bude priključeno oko devet hiljada potrošača.

Do sada je za ovaj projekat utrošeno sedam miliona evra iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/, a iz budžeta opštine Bijeljina 4,3 miliona evra.

Za nastavak projekta obezbijeđeno je 18 miliona evra donatorskih sredstava iz Evropske komisije, Švedske agencije "Sida" i programa holanske vlade "Orio", kao i novi kredit EBRD-a u iznosu od pet miliona evra i četiri miliona evra iz budžeta opštine.

Projektom izgradnje kanalizacionog sistema u Bijeljini planirano je da se izgradi glavnih pet sekundarnih fekalnih kolektora, čime bi bilo obuhvaćeno uže gradsko jezgro, i prečistača za prečišćavanje otpadnih voda.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović i ambasador Holandije u BiH Sveder van Vorst tot Vorst potpisali su prije nekoliko dana u Banjaluci Sporazum o bespovratnoj pomoći iz programa "ORIO" za razvojnu fazu projekta "Projektovanje i izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bijeljini" kojim će biti pružena podrška razvojnoj fazi ovog projekta u iznosu od 215.824 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA