Crnadak pita SNSD da li 10. juna dobijamo vojsku i UIO Srpske

Narodna skupština se ne poštuje ispraznim pričama predstavnika vlasti, nego se poštovanje dokazuje primjenom usvojenih zaključaka, rekao je potpredsjednik PDP, Igor Crnadak.

Crnadak pita SNSD da li 10. juna dobijamo vojsku i UIO Srpske

Zato, budući da se bliži 10. juni, rok koji je NSRS usvojila za vraćanje nadležnosti sa nivoa BiH, Crnadak pita SNSD da li tog dana zvanično osnivamo Vojsku Republike Srpske i Upravu za indirektno oporezivanje Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je rekao da je SNSD-ovo pozivanje na zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, kritikujući gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog sastanka sa Kristijanom Šmitom, najblaže rečeno, cinično.

- Ko usvaja zaključke pa ih poslije ne provodi? Mogao bih nabrojati desetine bombastično najavljenih zaključaka koje je SNSD pogazio. Jesu li se prvi pognute glave vratili u zajedničke institucije BiH nakon dogovora i zaključka da nema donošenja odluka na tom nivou zbog nametnute Inckove odluke? Je li osnovana Agencija za lijekove Republike Srpske? Jesmo li otjerali strane sudije iz Suda BiH i da li smo možda počeli sa razgovorima o mirnom razdruživanju? Naravno da nismo, sve to bile SNSD-ove šarene laže. Ali, pored toga, nije uopšte naivno kako, koristeći današnji sastanak, podmuklo napadaju i Srpsku pravoslavnu crkvu i Srbiju. Njima direktno ništa ne smiju reći, ali to rade indirektno hinjski, napadajući PDP za potpuno istu stvar koju su učinili patrijarh i predsjednik Srbije - naveo je Crnadak.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA