U radionici "Kontroling u kompanijama" učesnici stiču nova znanja

Bijeljini je danas održana radionica "Kontroling u kompanijama", na kojoj su prisutni mogli da nauče nove tehnike, metode i alate koji su primjenjuju u preduzetništvu u evropskim i svjetskim razvijenim državama, rekao je predstavnik Međunarodne organizacije za kontroling /ICV/ u BiH Slavko Simić.

U radionici "Kontroling u kompanijama" učesnici stiču nova znanja
FOTO: Srna

Simić, koji vodi kompletnu radnu grupu za BiH, rekao je da ta međunarodna organizacija ima oko 80 radnih grupa u svijetu, a da će u danas u Bijeljini biti obrađeno pet tematskih cjelina, koje obuhvataju rad osobe u sektoru kontrolinga u preduzeću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Osobe koje rade, na primjer, u finansijama, a nisu direktno dobile funkciju kontrolinga, ali znaju šta je to, danas će imati priliku da vide kako da primijene određene alate na adekvatan način i koje benefite oni donose u daljem radu", objasnio je Simić.

Prema njegovim riječima, predavači su izuzetni praktičari, koji će učesnicima radionice prenijeti znanje iz privrede i najbolje prakse koje su postignute u regionu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Dovodimo i predavače iz inostranstva da pomognu da usvojimo nova znanja, kako bi naši ljudi koji se bave kontrolingom rada u sektorima, uspjeli na tržištu", naveo je Simić.

Predstavnik firme "Mega drvo" iz Bijeljine Bojan Gajić rekao je da su u toj firmi uključili kontroling u dosta sektora, što im je omogućilo da otkriju probleme i buduće izove, da bi ih preduprijedili.

"Kontroling nam pomaže da budemo ispred drugih preduzeća koja to nisu uvela u svoje poslovanje", naveo je Gajić.

Radionicu je organizovala ICV radna grupa za BiH i Centar za edukaciju i usluge "Krugovi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA