Ekipa škole "Sveti Sava" iz Crnjelova najbolja na takmičenju "Djeca u saobraćaju 2022"

Pobjednici finalnog saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola Republike Srpske "Djeca u saobraćaju 2022" su Vedad Zahirović iz Osnovne škole /OŠ/ "Aleksa Šantić" iz Vukosavlja i Laura Majdančić iz OŠ "Jovan Dučić" iz Banjaluke, a najbolja ekipa je OŠ "Sveti Sava" iz Crnjelova.

Ekipa škole "Sveti Sava" iz Crnjelova najbolja na takmičenju "Djeca u saobraćaju 2022"
FOTO: Bijeljina danas

Pomoćnik ministra za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske Dragan Stanimirović je pohvalio učesnike takmičenja koje je održano u Istočnom Sarajevu, kao i njihove nastavnike, koji su i okviru saobraćajnih sekcija u školama učestvovali u edukaciji đaka, te dodao da Ministarstvo aktivno učestvuje u ovakvim kampanjama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stanimirović je napomenuo da se takmičenje sastojalo iz teoretskog dijela ispita o poznavanju pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju, te vožnje na poligonu spretnosti.

On je apelovao da svi učesnici u saobraćaju, posebno vozači motornih vozila pažnju posvete biciklistima i najmlađima, da bi na taj način povećali bezbjednost i zaštitili djecu u saobraćaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Načelnik Jedinice policije za bezbjednost saobraćaja u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srspke Goran Amidžić rekao je da djeca pokazuju zavidne rezulate u poznavanju saobraćajnih propisa i pravila.

"Mnogo odraslih u saobraćaju biciklom učestvuje nepravilno, odnosno voze trotoarom, a to je površina namijenjena za pješake, prelaze pješački prelaz, vozeći biciklo što je zabranjeno i ne nose zaštitnu kacigu, iako nije obavezna, ali dobar je element zaštite u slučaju pada i povređivanja", pojasnio je Amidžić.

Zahirović i Majdančićeva su istakli da su se dobro pripremili za takmičenje, da je konkurencija bila jaka, te da su zadovoljni pobjedom, a oboje su saglasni u tome da poštuju saobraćajne propise.

Generalni sekretar Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske Zoran Stevanović istakao je da je na finalnom takmičenju učestvovalo 72 takmičara iz 18 ekipa, sastavljenih od po četiri učenika - dva dječaka i dvije djevojčice, koji su rođeni 2010, 2011. ili 2012. godine.

Oni su bili najbolji na regionalnom ispitima "Djeca u saobraćaju 2022" održanim 30. aprila, u konkurenciji 125 ekipa sa 500 učenika iz 125 osnovnih škola širom Republike Srpske.Višedecenijsku manifestaciju organizuju AMS Republike Srpske i 48 auto-moto društava.

Kroz sve faze takmičenja do sada je prošlo više od 50.000 osnovaca iz svih krajeva Republike Srpske.

Pobjednici na finalnom takmičenju "Djeca u saobraćaju 2022" dobili su vrijedne nagrade u vidu mauntin bicikla, školskih ruksaka i bežičnih slušalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA