Priznanje opštini Lopare na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu opština Lopare je nagrađena priznanjem „Najuspješnije lokalne zajednice u podsticanju agrobiznisa“, Ovo priznanje je načelniku Lopara na „Večeri šampiona“ uručio načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković.

Priznanje opštini Lopare na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je izrazio zahvalnost organizatorima sajma što su prepoznali napore jedne male lokalne zajednice i što su Lopare našle svoje mjesto na eminentnoj manifestaciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Opština Lopare ima odlične preduslove za razvoj poljoprivrede, naročito voćarstva i imamo velike pomake u tom pravcu, a takođe je planirano podizanje novih zasada šljive kao i prerađivačkih kapaciteta - rekao je Savić novinarima.

On je istakao da lokalna zajednica na čijem je čelu ima izuzetne klimatske i geografske uslove za razvoj voćarstva i da će se to iskoristiti, te da je sajamska nagrada samo podsticaj na tome putu gdje se treba potpuno afirmisati.

Pored Lopara isto priznanje su osvojile još tri lokalne zajednice i to Trebinje iz Republike Srpske, te Sombor i Kikinda iz Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zemlja partner ovogodišnje sajamske manifestacije, koja traje od 21. do 27. maja, je Mađarska.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA