Omladina CK iz Bijeljine šampioni Srpske iz pružanja prve pomoći

Danas je na Palama održano takmičenje u pružanju prve pomoći, a ekipa omladine iz Bijeljine osvojila je šampionsku titulu.

Omladina CK iz Bijeljine šampioni Srpske iz pružanja prve pomoći

Na Republičkom takmičenju u pružanju prve pomoći učestvale su ekipe omladine iz Prijedora, Banjaluke, Doboja, Bijeljine, istočne Hercegovine, Sarajevsko-romanijske regije i ekipe podmlatka iz Prijedora, Banjaluka, Doboja i Sarajevsko-romanijske regije.

Učestvovalo je više od 180 takmičara koji su kroz realističan prikaz povreda, stanja i oboljenja pokazali zvoje znanje u pružanju prve pomoći u različitim situacijama.

Učesnici su se suočili sa simulacijama reanimacije, te povreda koje mogu nastati u zemljotresima i saobraćajnim nesrećama, a koje su realno biti prikazane uz pomoć šminkera, markiranata, instruktora i pod budnim okom sudija iz Crvenog krsta.

- Veliko priznanje i velika pobjeda danas za nas. Ovo je još jedan dokaz predanog rada naših volontera, takmičara, instruktora, markiranata, šminkera i svih ostalih koji su bili dio ove priče, poručili su na instagram stranici pobjednici takmičenja iz Bijeljine.

Prvo mjesto u ekipi podmlatka osvojila je ekipa OŠ Ivan Goran Kovačić iz Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA