Dete Ilona Maska menja ime i traži prekid svih veza sa milijarderom

Transrodna ćerka Ilona Maska podnela je zahtev za promenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom, i zato što „više ne želi da bude u srodstvu ili vezi sa svojim biološkim ocem - na bilo koji način“.

Dete Ilona Maska menja ime i traži prekid svih veza sa milijarderom
FOTO: Depositphotos

Zahtev za promenu imena i novi izvod iz matične knjige rođenih, koji odražava njen novi rodni identitet, podnet je Višem sudu okruga Los Anđeles u Santa Monici u aprilu, o čemu su mediji nedavno izvestili.

Nekada Havijer Aleksander Mask, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je od suda da promeni rod iz muškog u ženski, i da registruje novo ime - Vivijan Džena Vilson.

Tinejdžer je jedno od petoro dece koju Mask ima sa spisateljicom Džastin Vilson, koja se razvela od Maska 2008.

Pored dece sa Vilsonovom, Mask ima dvoje dece sa kanadskom muzičarkom Grajms.

O posebnoj svađi, ili nekoj vrsti nesporazumanajbogatijeg čoveka na planeti sa transrodnim detetom - za sada se ne znaju detalji.

Ni advokat koji zastupa Maska, kao ni zastupnik za medije kompanije „Tesla" nisu odgovorili na mejloveRojtersa sa zahtevom za komentar.

U maju, otprilike mesec dana nakon što je podnet dokument o promeni imena i pola, Mask je izjavio da podržava Republikansku partiju, čiji predstavnici podržavaju niz zakona koji bi ograničili prava transrodnih osoba u državama SAD.

Mask se osvrnuo na pitanje transrodnih osoba, tvitujući 2020. godine: „Apsolutno podržavamtrans, ali sve ove zamenice su estetska noćna mora".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA