Novi gradonačelnik Beograda predlaže zabranu vožnje za jednu osobu u autu u špicu

Novoizabrani gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, u jednom od svojih prvih gostovanja u svojstvu vođe prestonice, ukazao je na jedan od ključnih problema glavnog grada Srbije.

Novi gradonačelnik Beograda predlaže zabranu vožnje za jednu osobu u autu u špicu
FOTO: DJORDJE KOJADINOVIC, MILAN ILIĆ / RINGIER

On je naglasio za RTS da je ekologija sastavni dio života i da su u prestonici glavni problemi saobraćaj i ložišta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ukoliko želimo čist vazduh moramo svi biti spremni na žrtvu - rekao je Šapić i kao primjer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primjer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

Sudeći po komentarima sugrađana ova izjava naišla je na brojne negativne reakcije, a da ovakva slična praksa restrikcije za automobile već postoji u svijetu prilično je poznata, prenosi Blic.

- U svijetu je to malo organizovano na drugi način, u Engleskoj, Londonu recimo, u centraloj gradskoj zoni, oni koji u automobilu imaju više od dva putnika mogu da koriste i žute trake. Šta su time postigli? Da u firmi uvijek od njih četvoro jedan vozi, i onda su time broj automobila smanjili za trećinu u odlasku na posao i u povratku, jer jednom vozi jedan, drugi put drugi, ali nema tolike gužve zbog automobila. Prema tome, ideja je izvanredna, nije nova, primijenjena je u svijetu i dala je dobre rezultate - smatra Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na pitanje koliko je takva praksa izvodljiva u Beogradu, profesor kaže da nikakv problem ne bi trebalo da postoji, te da je potrebno samo da se promjene gradski propisi.

- Samo se promjene gradski propis i navede da je automobilu zabranjeno korišćenje centralne gradske zone bez naplate, a dozvoljeno i za žute trake tokom cijelog dana ako u autu imate tri ili više putnika. U svijetu osim toga što naplaćuju ulazak u centralnu zonu insistiraju da u automobilu ima najmanje tri putnika kako bi mogao da koristi žute trake i normalno se vozi kroz centar - kaže profesor za "Beograd na Blic".

Dodaje da je Beograd je porastao u jedan ogroman grad sa preko 2 miliona stanovnika i sa više od 400.000 automobila, te da bismo mogli uopšte da se vozimo moramo imati mogućnost da ne voze svi u svako vrijeme i da koncentrišemo ljude da ih što više koristi isti automobil.

Kako se riješiti automobila u većim gradovima jedno je od pitanja koje su pokušale da riješe mnoge zemlje u svijetu.

Studijom Centra za održivost na švedskom univerzitetu Lund ispitano je 12 različitih strategija koje vlasti u pojedinim evropskim gradovima koriste u poslednjim godinama u pokušajima da smanje saobraćajne gužve.

Istraživanjem Univerziteta Lund je utvrđeno da je gradska putarina najefikasnija mjera za smanjenje saobraćaja, piše Aldžazira.

U Londonu, ulazak automobilom u centar grada se plaća i do 15 funti (17,6 eura) za jedan dan. Ukoliko automobil ne podliježe standardima Euro 4 za benzinske motore i Euro 6 za dizelske, potrebno je platiti i dodatnih 12,5 funti (14,7 eura) takozvanog ULEZ. Otkako je 2003. uvedena gradska putarina, saobraćaj u centru grada je smanjen tačno za jednu trećinu.

Sličan učinak imala je naplata ulaska automobilom u centar Milana - saobraćaj je smanjen za 31,1 posto. Takozvana Area C u metropoli na sjeveru Italije danas se plaća pet evra, odnosno tri evra za rezidente. Plaćanja ove takse su oslobođena električna i hibridna vozila, te motocikli.

Gradska putarina postoji i u švedskim gradovima Stokholmu i Geteborgu, gdje se naplaćuje po broju sati provedenih u centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA