Predsjednik Gradskog odbora Bijeljina izašao iz DNS, mandat ostavlja partiji

Miloš Stanišić, predsjednik Gradskog odbora DNS Bijeljina, podnio je ostavku na sve funkcije u DNS i istupio iz članstva partije.

Predsjednik Gradskog odbora Bijeljina izašao iz DNS, mandat ostavlja partiji
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U pismu upućenom predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću, članovima Predsjedništva i Glavnog odbora stranke, Stanišić je napisao mandat u Skupštini Grada Bijeljina, koji je osvojio na listi DNS, stavlja na raspolaganje partiji. Kao razlog je naveo sabotažu njegovog rada unutar stranke.

- Važno je da napomenem da se ne radi o ishitrenoj, već o pažljivo izvaganoj odluci, koja je posljedica dugotrajne sabotaže mog rada unutar DNS. Stoga je moja ostavka neopoziva - naveo je Stanišić u pismo u koji je Srpskainfo imala uvid.

Napisao im je da je dvije godine bio na čelu bijeljinskog odbora DNS i svoje članstvo i rad u partiji bazirao na vrijednostima koje je, kako kaže, ponio iz porodičnog doma - rad, poštovanje i radna disciplina.

- U rad u partiji sebe sam uložio iskreno i do kraja i od prvog dana sam Demokratski narodni savez smatrao svojom drugom porodicom. Žao mi je što je vremenom došlo do razmimolaženja i u ciljevima i u načinima rada u partiji. Obavljajući dužnost predsjednika Gradskog odbora u Bijeljini i birajući ljude i za saradnju, kao i za stranačke funkcije, vodio sam se isključivo ljudskim kvalitetima i profesionalnim kvalifikacijama. Cilj mi je bio da ojačam partiju u Bijeljini i da zajedno sa ostalim odborima doprinesemo dobrom rezultatu na opštim izborima, kao i boljem i kvalitetnijem životu i u našem gradu, ali i u cijeloj Republici Srpskoj - poručio je Stanišić.

Ponosan je na činjenicu da u svom cilju nije bio usamljen. Naišao je, tvrdi, na ogromnu podršku Bijeljinaca i Semberaca, koji su prepoznali časne namjere što je dovelo do jačanja partije na terenu.

- Međutim, shvatio sam da je vremenom takav moj pristup politici zasmetao rukovodstvu partije i da je to vrijednost koja se u vrhu DNS ipak ne cijeni. Žao mi je što sam na samom početku svog političkog puta, za koji vjerujem da tek počinje, zbog takvog načina rada pojedinim članovima partije u Bijeljini postao višak i smetnja. Bez obzira na činjenicu da sam predsjednik partije u ovom gradu, potpuno sam, i to svjesno i sa ciljem, izopšten iz najvažnijih stranačkih dešavanja, što je kulminiralo tokom priprema za izbore. Namjera je bila, u šta sam potpuno siguran i za šta imam i dokaze, da mi bude dodijeljena uloga stranačkog pijuna - da se moje ime i svaka druga vrsta iskrenog doprinosa radu partije, pa i finansijskog, iskoristi za prikupljanje glasova - ali za druge kandidate, pogodnije vrhu stranke - napisao je Stanišić.

Međutim, kaže da je ipak zadovoljan činjenicom da, bez obzira na prepreke i teškoće na putu, može svakoga u partiji da pogleda u oči.

- I, što je najvažnije - otvorenog srca i uma mogu da stanem pred svoje Bijeljince - zaključuje Stanišić.

Predsjednik DNS, Nenad Nešić, potvrdio je za Srpskainfo da ga je Stanišić Viber porukom obavijestio o svojoj odluci.

- Naveo je da ćemo o svemu razgovarati za nekoliko dana i da će u međuvremenu biti nedostupan. Prema njegovim riječima, ja i dalje imam podršku njega i njegove porodice, a problemi su vezani za Gradski odbor. Zahvalan sam Stanišiću za sve što je uradio za DNS. On je mlad i energičan političar, moj prijatelj. Nadam se da ćemo za nekoliko dana razjasniti sve nejasnoće, da ćemo vidjeti da li je njegova odluka definitivna i vjerujem da ćemo ipak postići dogovor o nastavku njegovog angažmana u DNS - kaže Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA