Špansko letovalište uvelo novčane kazne za sve koji se olakšavaju u moru ili na plaži

Lokalne vlasti španskog gradića Viga propisale su kazne od 750 evra za turiste koji budu uhvaćeni da mokre u moru ili na plaži. Jedino nije saopšteno kako planiraju da sprovedu ovo pravilo.

Špansko letovalište uvelo novčane kazne za sve koji se olakšavaju u moru ili na plaži

Gradsko veće španskog letovališta Vigo u Galiciji, 35 kilometara udaljenog od granice sa Portugalijom, usvojio je zakon kojim se zabranjuje „fiziološko pražnjenje na plaži ili u moru" i da će se to smatrati kršenjem zakona o zdravlju i higijeni. Počinioci, ukoliko budu uhvaćeni na delu, biće kažnjeni novčanom kaznom od 750 evra.

Gradski zvaničnici umesto toga planiraju da postave javne toalete na plažama tokom letnje sezone kako bi posetiocima plaže omogućili da fiziološke potrebe obave na odgovarajućem mestu.

Gradsko veće objašnjava da je to pravilo deo akcije čišćenja lokalnih plaža, navodeći da će u oblastima u kojima trenutno nedostaju toaleti biti postavljeno više odgovarajućih jedinica za ovu namenu.

Propisi Viga takođe predviđaju kazne i za korišćenje sapuna u vodi na plaži ili pod tuševima, bacanje bilo koje vrste otpada na pesak, paljenje roštilja na plaži, upotrebu plinskih boca ili drugih sredstava koja mogu izazvati požar.

Međutim, postoji velika skepsa oko toga da li će letovalište na severozapadu Španije biti u stanju da sprovede zabranu da posetioci ne koriste more kako bi se olakšali.

Španska odmarališta na plaži uvode nove zabrane u podzakonskim aktima svakog leta u cilju poboljšanja kvaliteta usluge i zadovoljstva svih posetilaca.

Godine 2014. Toroks je postao prvi u nizu odmarališta na Kosta del Sol koji je zabranio praksu ostavljanja peškira i suncobrana kako bi se rezervisala dobra pozicija na plaži, a policija patrolira i oduzima stvari bez nadzora.

Španija je od ove godine uvela i zabranu da se na ulici, van plaže, šeta u bikiniju i kupaćim gaćama. U nekim delovima zemlje je zabranjen i toples.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA