Kako izabrati najbolju egzotičnu destinaciju za porodično putovanje?

Kada je podizanje dece u pitanju, ne mogu se izbeći bezbrojni saveti šta je za njih dobro, a šta ne. Saveti dolaze sa svih strana. To naročito važi za putovanja, gde preovlađuju mišljenja da ne treba voditi decu na daleki put, da ih ne treba izlagati drastičnim promenama, da je pitanje kako će se prilagoditi ishrani i da će se malo toga sećati kad porastu.

Kako izabrati najbolju egzotičnu destinaciju za porodično putovanje?

Ove opaske bi imale smisla da su putovanja grupna i da je potrebno da se uklopimo sa gomilom drugih planova. Međutim kako su planovi koje pravimo za putovanja individualni, uz dobru organizaciju moguće je priuštiti odlično porodično putovanje sa celom porodicom koje će se dugo pamtiti i u kome će uživati i roditelji i deca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Da biste bili opušteni i sigurni na egzotičnim destinacijama sa porodicom, poslušajte savete iskusnih putnika, koji vam mogu dati prave informacije i instrukcije.

KLIMA

Ako ste rešili da se dobro provedete na nekom dalekom ostrvu ili karipskom moru, pogledajte kada su najbolje sezone za posetu. Letnji raspust neće biti idealan trenutak za posete egzotičnim destinacijama, kako ostrvima u Indijskom moru, tako ni nadaleko čuvenim karipskim destinacijama. Tada na ovim mestima počinje monsunska i vlažna sezona koja može da pokvari doživljaj. Istina je da se toplota mora ne spušta i da su kiše kratkotrajne, ali vetar može da bude uporan i da poremeti vaše planove.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sezona za posetu Karibima i afričkim ostrvima je od oktobra do aprila, tako da su idealni meseci za posetu u vreme zimskog raspusta. To je idealna prilika da zimske, planinske čarolije zamenite za koktel na plaži u hotelskom kompleksu sa super bazenima i bogatim sadržajima za zabavu. Ako uporedite cene kompletnog zimovanja (ski opreme, pasova, smeštaja) sa avionskim prevozom i all inclusive hotelom na nekom ostrvu, videćete da je mala razlika u ceni. Ali je zato doživljaj neuporediv!

DESTINACIJE

Kada biramo destinacije za porodična putovanja, vodićemo računa da svi članovi porodice budu zadovoljni. Drugim rečima, da ima ponešto za svakog. Iako važi univerzalno pravilo da se svuda možete uputiti sa decom i maksimalno uživati u ponudi, ipak su neke destinacije sadržajnije i čine boravak uzbudljivijim. Takođe, kad idete sa decom nećete zahtevati aktivna istraživanja i često menjanje pozicije. Uz poneke izuzetke (čast izuzecima!), deca neće biti oduševljena otkrivanjem budističkih hramova i tradicionalnih pijaci. Zato je program putovanja potrebno prilagoditi svima.

1. Dubai

Najviše zabave za decu nudi, svakako, Dubai. To je pre svega jedan megalopolis od 3 miliona stanovnika, u kome je entertainment turizam dostigao svoj vrhunac. Sve što postoji u Dubaiju namenjeno je da izazove utisak, da očara i zapanji. Deca svih uzrasta će obožavati Dubai. Uživaće na prostranim peščanim plažama, koje su dobro organizovane i imaju odličnu infrastrukturu.

Osim plaža Dubai nudi i niz atrakcija: zabavne parkove, panoramski točak Ain Dubai, najviše zgrade, panorame, vidikovce, infinity bazene, tržne centre i akva parkove. Sve što ste čuli o relativnosti vremena, ovde ćete iskusiti na delu. Videćete kako vreme koje ste odvojili za posetu Dubaiju prođe za tren.

2. Maldivi

Prelepi Maldivi se često s pravom doživljavaju kao romantična mesta idealna za medeni mesec. Izolovana ostrva i velika privatnost vila na vodi (koje su specifične za ovu destinaciju) to i dokazuju. Međutim, Maldivi su i sjajna destinacija za putovanje sa porodicom. Treba samo odabrati hotele na ostrvima gde boravi veći broj ljudi i zabava je zagarantovana.

Zbog velikog broja turista kuhinja je internacionalna i prilagođena posetiocima iz celog sveta, a sadržaji su pravi morski. Vodeni sportovi su tu da prekrate dane na plaži (ako vam se oči umore od gledanja u sve nijanse tirkizno-plave boje), a tu su i druge aktivnosti kao što je vožnja bicikla po ostrvu. Iskoristite boravak na Maldivima za krstarenje sa delfinima i za gnjurenje i ronjenje - iznenadićete se bogatstvom koje se nalazi pod vodom.

3. Mauricijus

Za razliku od Maldivija koji su ravni i mirni, Mauricijus je kombinacja mora, mirnog uživanja na plaži i uzbudljive avanture čim se malo udaljite od morskih obala ka kopnu. Zbog svojih izuzetnih prirodnih odlika, Mauricijus je idealan za porodična putovanja sa tinejdžerima kojima želite da priuštite malo više uzbuđenja. Na Mauricijusu vas čekaju vodopadi skriveni u gustoj džungli, zip-lajn koji oduzima dah, zemlja sedam boja, vožnja kvadovima i nezaboravna šetnja sa lavovima.

4. Dominikanska Republika, Punta Cana

Ova karipska zemlja je savršena za dobre provode za celu porodicu. Kad prebrodite put (koji je ovde najteža prepreka), dočekaće vas najsavršeniji kompleksi hotela napravljeni tako da u njima uživa cela porodica. I dok se deca provode na toboganima ili organizovanim sportovima u društvu drugara iz hotela, mame i tate mogu da daju sebi oduška u baru na obali karipskog mora, u kazinu, ili na golfu koji je ovde jako popularan.

Spa centri su takođe impresivni, večernje zabave opuštajuće, a trenuci koji ovde provedete ispunjeni smehom i zadovoljstvom. Neki porodični hoteli su tematski, kakav je na primer Nickelodeon, gde je sav enterijer scenografija za čuvene junake iz crtaća Sunđer Boba i Patrolnih šapa. Nema tih reči kojim bi se opisalo uzbuđenje dece koja učestvuju u aktivnostima sa svojim omiljenim junacima.

5. Tajland, Puket

Možda najbolju avanturu za celu porodicu pruža putovanje na Tajland. Osim hotela sa izuzetnim animatorima i sadržajima koji će vas kompletno zaokupiti danima, na Tajlandu možete da se otisnete i u pravu avanturu. Tu su izleti, šetnje nacionalnim parkovima, upoznavanje sa slonovima, majmunima i drugim stanovnicima džungli kroz koje možete da prođete i da imate interakciju (možete čak i da kupate tigriće u parku). Posebno su zanimljivi akvarijumi i akva parkovi, koji su odlična zabava za celu porodicu.

IZLAZAK IZ ZONE KOMFORA

Često kada razmišljamo o porodičnim putovanjima, želimo da putovanje bude praktično i pouzdano. Kako su daleke destinacije sve dostupnije i kako zahvaljujući internetu imamo sve više pouzdanih informacija, možda je pravo vreme da ispunimo sebi davnašnje želje, posetimo daleke krajeve i uživamo sa porodicom u potpuno drugačijem konceptu odmora. Vreme je da izađemo iz zone komfora i isprobamo nove stvari i doživimo nova, nezaboravna iskustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA