Vlada RS će postupati u skladu sa zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima

Vlada Republike Srpske postupaće u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske koji stupa na snagu 28. juna i poštovati propisane obaveze, s obzirom da je taj zakon usvojila Narodna skupština i prošao je sve predviđene procedure, rečeno je danas Srni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

Vlada RS će postupati u skladu sa zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima
FOTO: EmiliaU/DepositPhotos

"Zakonom je predviđeno uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske, a propisano je da Vlada Srpske u određenom roku imenuje direktora i druga tijela agencije, što će biti poštovano", navode u resornom ministarstvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Podsjećaju da je proces osnivanja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH trajao godinu dana od trenutka stupanja na snagu Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH, iako se osnivanje te agencije oslanjalo na do tada postojeću Agenciju za lijekove Republike Srpske i na njen rad.

"Kako je i ranije rečeno iz Vlade Republike Srpske, donošenje Zakona o uspostavljanju Agencije za lijekove Republike Srpske motivisano je prvenstveno brigom za adekvatnu zaštitu zdravlja stanovništva u izazovnoj situaciji i vremenu pandemije virusa korona", navode u resornom ministarstvu.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA