Višković: Svi poljoprivredni proizvođači imaju podršku Vlade

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da svi poljoprivredni proizvođači u Srpskoj imaju podršku Vlade i institucija i da samo zajedno mogu graditi bolju budućnost.

Višković: Svi poljoprivredni proizvođači imaju podršku Vlade

Višković je na svečanosti povodom otvaranja novog proizvodnog pogona Mesne industrije "ZP komerc" u Vršanima kod Bijeljine, istakao da je Vlada u proteklih sedam ili osam godina za podsticaje poljoprivrednicima u Semberiji izdvojila više od 100 miliona KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je istakao da Srpska može da ponudi evropskom tržištu organsku hranu i da će Vlada Republike Srpske nastaviti sa podsticajima poljoprivrednicima.

Višković je rekao da je kompanija "ZP komerc" veoma značajna za Semberiju i Srpsku, jer njeni radnici obrađuju više od 200 hektara zemlje, ima godišnje više od 38.000 tovnih svinja i više od 7.000 tovne junadi, te će dobijanjem "hasap" i "halal" sertifikata biti stvoreni uslovi da može izvoziti na skoro sva tržišta.

"Zadovoljstvo je danas boraviti u Bijeljini i Semberiji kada je svečan i dobar povod. Uvijek kada otvaramo proizvodne kapacitete i nova radna mjesta institucije Republike Srpske treba da su sa privrednicima i građanima, jer samo tako možemo jačati Srpsku", rekao je Višković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je istakao da "ZP komerc" ima hladnjače u kojima može uskladištiti više od 1.000 tona svinjskog mesa, 150 tona junetine i 50 tona piletine.

"To su veliki kapaciteti za puno jače proizodne pogone od onih koje imamo u Srpskoj. Ponosni smo na privrednike u Srpskoj, jer pokazujemo da možemo biti konkurenti sa većim ekonomijama. Ovaj proizvodni pogon je, ne samo regionalni, nego jedan od dva najbolja u BiH koji su stavljeni na raspolaganje poljoprivrednim proizvođačima", dodao je Višković.

On kaže da "ZP komerc" ima veliki broj kooperanata koji će koristiti njene pogone, te dodao da su institucije Republike Srpske prepoznale ovakve i slične kompanije.

"Želim Kompaniji svaki uspjeh i da pogoni budu ponovo prošireni", rekao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA