Milovanović obećao pomoć poljoprivrednicima iz Popova

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović posjetio je danas poljoprivrednika Iliju Simića iz Popova kod Bijeljine, čiji usjevi su u nevremenu pretrpjeli štetu od 15.000 KM i obećao pomoć Vlade.

Milovanović obećao pomoć poljoprivrednicima iz Popova
Milovanović je rekao da je sa mještanima Popova dogovoreno da se naprave spiskovi domaćinstava koja su zahvaćena nevremenom, te ih proslijede opštinskoj inspekciji, koja će izaći na teren da procijeni štetu.

"Prema riječima mještana, samo u Popovima je oko 70 domaćinstava pretrpjelo ogromnu štetu na usjevima kukuruza. Vlada Srpske će, u skladu sa svojim mogućnostima, reagovati i anulirati gubitke koje su oni pretrpjeli", rekao je Milovanović.

On je dodao da je najznačajniji vid zaštite poljoprivrednih kultura osiguranje usjeva, ali da to predstavlja dodatno finansijsko opterećenje za poljoprivrednike, koji su ionako u teškim uslovima.

"Poljoprivredni proizvođači su u nezavidnom položaju i to je najteža proizvodna grana u privredi. Oni koji su u mogućnosti treba da osiguraju svoje poljoprivredne površine, a za one koji ne mogu mi smo tu da pokušamo da nadoknadimo bar jedan dio", rekao je ministar.

Ilija Simić, poljoprivrednik iz Popova, kome je u nevremenu stradalo 35 dunuma kukuruza, od ukupnih 52 dunuma, rekao je da će u veoma teškom stanju dočekati kraj godine, te da će morati ponovo da zasije pšenicu.

"Prvo sam izgubio 22 dunuma pšenice u poplavama, a ovo nevrijeme mi je uništilo 35 dunuma kukuruza. Teško je, ali moramo rizikovati, ne možemo drugačije", rekao je Simić, zahvalivši ministru Milovanoviću na posjeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA