"Patrijarh donosi blagoslov, poruke i pouke" Vasilije Perić u tuzlanskom hramu

Patrijarh srpski Porfirije služio je Svetu arhijerejski liturgiju u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli povodom 140 godina od osvećenja ovog hrama.

"Patrijarh donosi blagoslov, poruke i pouke" Vasilije Perić u tuzlanskom hramu

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je samo Božija volja mogla da dovede patrijarha Porfirija na ovaj veliki događaj.

- Ovako mudrog, pametnog, obrazovanog, upućenog u sve muke i nedaće našeg roda, dobro svjestan vremena u kom živimo i onoga što ono nosi. I od prvog dana, njegova svetost ide tamo baš gdje je najpotrebnije, od ručka sa beskućnicima do, evo, posjete ovom velikom gradu, naše velike tradicije, kulture i umjetnosti, gdje je, kao i u čitavom kraju, broj naših sunarodnika sveden skoro na statističku grešku-rekao je Perić koji je zamjenik predsjednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske.Perić je istakao da Patrijarh donosi blagoslov, poruke i pouke.

- Iz njegove duše, čiste kao suza, da samo duhovno snažni možemo da ostanemo i opstanemo i da je naš duhovni prostor nešto što niko ne može da nam uzme, da nam otme, ili omeđi. Dolazak našeg duhovnog poglavara naše Crkve, velika je radost za sve nas, ali i za sve ljude koji žele pomirenje, mir, razumijevanje i saradnju. I nosi ljubav za sve nas, ljubav pravoslavnog misionara, roditelja, utješitelja, ali i onaj koji zna kako treba da nas osokoli da se, zaista, držimo onih riječi svetog vladike Nikolaja, „da se složimo, umnožimo i obožimo"- rekao je Perić i zahvalio Patrijarhu od sveg srca što je odlučio da dođe u Tuzlu u ovaj drevni hram.

- Hvala našem divnom episkopu Fotiju koji je Patrijarha, od srca, u ime svih nas, pozvao - kaže Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA