DOGOVOR KUĆU GRADI Gradonačelnik obišao mjesne zajednice "Vuk Karadžić" i "Ljeljenča"

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović započeo je program obilaska mjesnih zajednica. Prva mjesna zajednica koju je posjetio je “Vuk Karadžić”. Nakon nje obišao je Ljeljenču.

DOGOVOR KUĆU GRADI Gradonačelnik obišao mjesne zajednice "Vuk Karadžić" i "Ljeljenča"

- Najprije bih se zahvalio predsjednici mjesne zajednice "Vuk Karadžić", Nadi Pavlović i svim članovima Savjeta na dočeku i konstruktivnom razgovoru. Najveća zahvalnost dobrim ljudima koji su me dočekali, slobodno iznijeli svoje mišljenje, primjedbe, kritike, prijedloge i pohvale. To je jedini način da uspostavimo zdravu saradnju i normalnu atmosferu koja će biti osnov za dalji rad i napredak, rekao je Petrović nakon posjete prvoj gradskoj mjesnoj zajednici.

Petrović je naveo o čemu su razgovarali i šta su dogovorili.

1) U naselju Tombak postoji divlja deponija koja je zapuštena i gdje često uveče nepoznata lica vrše spaljivanje različitih predmeta-otpada. Mještani su mi se požalili na rad Komunalne policije u ovom dijelu jer su uputili više poziva. Za ovaj slučaj sam i ja obaviješten od ranije, lično ja sam kontaktirao nadležne u Komunalnoj policiji, ali posao nije do kraja završen. Ono što vam sada javno obećavam to je da ću na posebnom sastanku sa direktorom "Komunalca" i načelnikom Komunalne policije izložiti ovaj problem još jednom i da ćemo na tom sastanku dogovoriti mjere za sanaciju ove deponije i kažnjavanje svih lica koja vrše nezakonito spaljivanje otpada u ovoj mjesnoj zajednici.

2) Problem oko učestalosti košenja - Ovo jeste problem u gotovo svim mjesnim zajednicama, ali je on nastao kao posljedica neadekvatno podijeljenog budžeta koji je takav zahvaljući amandmanima skupštinske većine, jer budžet za Stambeno-komunalno odjeljenje je najmanji u posljednjih deset godina. Tako da ćemo za sljedeći budžet pripremiti drugačiju raspodjelu kojom ćemo pokušati da spriječimo ono što se desilo ove godine, odnosno uradićemo sve da Stambeno-komunalno odeljenje dobije budžet kakav zasužije i koji je neophodan za normalno funkcionisanje grada.

3) Asfaltiranje odvojka ulice Petra Bojovića - Čim se gradjani budu složili vezano za uplatu učešća od 30% neophodno je da to prijave ili Savjetu mjesnih zajednica ili Stambeno-komunalnom odjeljenju i ovaj potez će biti uvršten u plan asfaltiranja. Trenutno GU nije u mogućnosti da finansira 100% asfaltiranja tako da se i dalje držimo principa koji je već godinama na snazi, a to je da Grad placa 70%, a mještani 30% za asfaltiranje svih puteva izuzev onih prve kategorije koje finansira Grad 100% i regionalnih koji se finansiraju na republičkom nivou.

4) Problem objekta za smeštaj lica u slučaju socijalne potrebe koji je trenutno zapuštenObzirom da je ovaj objekat pod sudskim sporom i čim spor bude okončan možemo planirati sanaciju objekta i odredjivanje namjene.

5) Rasvjeta u ulici Petra Bojovića i bočnim ulicama

Gradonačelnik je dao obećanje da će do kraja sljedeće nedjelje biće završeno asfaltiranje puta ka gradskom groblju u dužini od 700m, te da će sljedeće godine biće uvršteno u redovni plan budžeta i da kakav god bio budžet ova dionica će biti asfaltirana.

- Dogovor kuću gradi, tu smo da zajedno radimo i budemo iskreni jedni prema drugima, poručio je na kraju sastanka gradonačelnik Bijeljine.

U posjeti Ljeljenči Petrović se zahvalio predsjedniku mjesne zajednice Ljeljenča Jordanu Čembiću, članovima Savjeta mjesne zajednice i svim dobronamjernim ljudima na srdačnoj dobrodošlici.

U ovoj mjesnoj zajednici Petrović je naveo da je dogovoreno sljedeće:

1. Ove godine biće asfaltiran put u zaseoku u Gornjoj Ljeljenči u dužini od 1120m, mještani su još prije četiri godine sakupili novac u iznosu od 30% od ukupne vrijednosti asfaltiranja, ali do sada nije došlo do realizacije. Do kraja godine ova dionica biće asfaltirana

2. Asfaltiranje puta Čembić i Lejić - Ove godine definitivno neće moći, ali su svakako u planu, ne smijem precizirati vremenski okvir

3. Put Ljeljenča-Gornja Čađavica - Ovaj put prelazi iz lokalnog u regionalni s obzirom na to da se nalazi na dionici koja spaja Bijeljinu sa Ugljevikom, te finansiranje ovog puta prelazi na finansiranje sa republičkog nivoa i na asfaltiranju ovog puta ćemo insistirati.

4. Ćuprija- vodopropust u Ljeljenči (par stotina metara od vrtića Štrumfograda u smjeru ka ulazu u selo) - Biće završeno do kraja avgusta ove godine.

5. Vodosnabdijevanje - Obećavano ranijih godina i nikada nije realizovano. Sam geografsko-konfiguracioni položaj Ljeljenče je takav da je neophodan veći broj pumpnih stanica, ovo je višemilionski projekat i kandidovaćemo ga na republičkom nivou, sredstva će biti obezbeđena i od strane donatorskih investicija. Okvirni rok ne smijem reći, ali svakako ćemo raditi na tome.

6. Kancelarija mjesne zajednice u lošem stanju - Procijenićemo okvirni iznos neophodnih finansijskih sredstava i izjasniti se o mogućnostima realizacije

7. Problem čišćenja međa - Na sastanku sa direktorom "Komunalca" i načelnikom Komunalne policije biće dogovorena realizacija akcije čišćenja

8. Nedostatak ambulante porodične medicine - Upisano, vremenski okvir realizacije ne smijem obećati, ali svakako ćemo raditi na tome u dogovoru sa direktoricom Doma zdravlja

9. Nelegalizovane jedinice javne rasvjete Zbog nelegalizovanih jedinica javne rasvjete postoji problem u ovom mjestu sa održavanjem javne rasvjete te će preko Stambeno-komunalnog odjeljenja biti pokrenuta procedura za legalizaciju kako bi kompletna rasvjeta u Ljeljenči mogla neometano da se održava.

- Idemo u nove radne pobjede, poručio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA