Nekoliko savjeta za šoping prilikom posjete Beogradu

Glavni grad Srbije je sa početkom 2022. godine povratio staru slavu od prije samo nekoliko godina i ponovo postao turistički centar regiona.

Nekoliko savjeta za šoping prilikom posjete Beogradu

Za vrijeme Prvomajskih i Uskršnjih praznika su zabilježeni rekordni brojevi, ukoliko se posmatra cjelokupan period od protekle 2 godine i prisustva pandemije korona virusa.

Za samo prva tri mjeseca ove godine je zabilježeno preko 500 hiljada noćenja u Beogradu, od čega je najviše bilo turista iz regiona.

Glavni grad Srbije je privlačan po mnogo čemu, a ono što putnike namjernike najviše izaziva da sjednu u kola i posjete Beograd, jesu bogat noćni život, širok kulturni sadržaj, kvalitetna hrana, ali i sjajne opcije za šoping.

U nastavku možete pročitati nekoliko naših savjeta koje su najbolje opcije za šoping i zbog čega.

Šoping centri za prijatnu kupovinu

Šoping centri su postali pravi mali raj za kupoholičare, zato što se ovde osim kupovine može ručati, pogledati film, popiti kafa, pronaći zabava za najmlađe.

Zahvaljujući svemu tome, ovdje možete provesti čitav dan, kupovati, odmoriti i kvalitetno se zabaviti.

Šoping centar je idealno mjesto za kupovinu u Beogradu, zbog odlične ponude brendova na jednom mjestu, kao i zbog činjenice da se može pronaći po nešto za svačije finansijske mogućnosti.

Evo i nekoliko sumiranih razloga zbog čega smatramo da je šoping centar idealna opcija za kupovinu u glavnom gradu Srbije.

#1 Poznati svjetski brendovi na jednom mestu ‚

Umjesto da provedete cijelo popodne šetajući od radnje do radnje po cijelom gradu, tržni centri vam pružaju mogućnost da sve nabavite na jednom mjestu.

Širok asortiman proizvoda najpopularnijih svjetskih brendova čini da ponuda bude kvalitetna i bogata, kao i da svako pronađe ono što mu je potrebno. Šta god da tražite, pronaći ćete, bilo da je u pitanju garderoba, obuća, namirnice, kozmetika, bijela tehnika.

#2 Parking mjesto za sve posjetioce

Beograd je prepoznatljiv grad prema veoma zgusnutom i neorganizovanom saobraćaju, koji muči građane i tokom popodnevnih časova im zagorčava život.

Šoping centri su mjesta sa velikim brojem parking mjesta, koja se ne naplaćauju ukoliko se kratko zadržavate, ali svakako ne zahtijevaju preveliki izdatak. Ovde možete bezbijedno i sa mirnom savješću ostaviti automobil, koji je pod video nazdorom, te nastaviti sa šoping aktivnostima.

Zamislite da nasuprot tome, tokom obilaska radnji po gradu morate tražiti parking svaki put. To bi uništilo svaku draž kupovine!

#3 Odlična ponuda mjesta za kratak predah i zalogaj

Šoping centri pružaju i odličnu ponudu restorana, brze hrane koja dolazi sa svih strana svijeta, kao i kafića sa vrhunskom kafom. Odmorite, prezalogajite i obnovite energiju za dalji šoping, a sve će nakon toga ići mnogo lakše.

U tržnim centrima se i vaši mališani mogu zabaviti u igraonicama, dok vi odmarate uz kafu, a zajedno nakon toga možete otići na projekciju najnovijeg filma u moderno opremljenoj bioskopskoj sali.

#4 Tržni centri su i svojevrsna turistička atrakcija

Veliki šoping centri danas sve više podsjećaju na male gradove u kojima možete pronaći sve što vam je potrebno. Puno se ulaže u njihov enterijer, eksterijer i infrastrukturu, te su samim tim postali i sastavni dio turističkih tura mnogih posjetilaca.

Šoping tokom obilaska grada - prednosti i mane

Beograd je kao destinacija veoma turistički poželjan zbog svoje arhitekture, spomenika kulture, spoja modernog i tradicionalnog, pa bi bila prava šteta ne upoznati se sa svime što nudi u ovom smislu.

Širom centra, a najviše u glavnoj pješačkoj zoni, knez Mihajlovoj ulici možete pronaći veliki broj butika i prodavnica svjetskih i domaćih brendova.

Ukoliko želite da spojite turistički obilazak sa šopingom, ne postoji bolja opcija, ali se ipak naoružajte energijom i strpljenjem.

Problem u centru vam može napraviti nedostatak parkinga, osim ukoliko ne želite da ostavite vozilo u nekoj od garaža u centru, koje su poprilično skupe. Beograd je tokom proleća idealan za šetnju zbog prijatnog i sunčanog vremena, pa tada možete i bezbrižno kupovati.

Sa druge strane, u šoping centrima je uvijek prijatno, dok višak svojih stvari možete ostaviti u kolima i ne nositi ih sa sobom.

Prodavnice sa odličnim odnosom cijene i kvaliteta

Pored velikog broja brendiranih prodavnica, Beograd je karakterističan po tome što se ovdje može pronaći i veliki broj radnji domaćih proizvođača i uvoznika iz obližnjih zemalja.

Kvalitet je kod njih takođe veoma dobar, dok su cijene nešto niže, tako da se poseta Beogradu zarad kupovine isplati. Bilo da se odlučite za robne kuće, male prodavnice ili šoping centre, prije putovanja isplanirajte budžet i time se vodite.

Šta god i gdje god da kupujete, ne dozvolite da vas impuls tokom šopinga ponese, već obavezno razmislite o tome da li vam određeni artikal treba, kolika mu je cijena i da li vam pristaje.

Neka vaša posjeta glavnom gradu Srbije bude pravi pogodak kada se radi o kupovini!

Nadamo se da će vam i naši savjeti pomoći, te da ćete ih primijeniti u praksi. Ostavljamo vam da i sami dobro razmislite, napravite plan puta i kvalitetno se posvetite kupovini u Beogradu. Srećan put!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA