Potresna ispovijest Tike Stanića: Pio sam 2 litra dnevno žestine, sve je počelo u djetinjstvu

Glumac Tihomir Tika Stanić može se pohvaliti bogatom karijerom. On je ostvario mnoge zapažene uloge, kako na filmu tako i u serijama, ali i u pozorištu.

Potresna ispovijest Tike Stanića: Pio sam 2 litra dnevno žestine, sve je počelo u djetinjstvu
FOTO: Dejan Božić/RAS Srbija

Stanić u svojim intervjuima otvoreno priča i o greška iz prošlosti, pa tako je i ovoga puta otvorio dušu i govorio o periodu kada je pio i do 2 litra alkohola dnevno, a sve u cilju da proširi svijest ljudi, o ovoj pogubnoj pošasti, koja je nekako društveno prihvaćena kod nas.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ja sam pio mnogo i neumjereno. Srećom, prestao sam u 42. godini, zato to nije uzelo toliko maha. Nije se toliko vidjelo, jer kada je čovjek mlad on podnese i razne druge tegobe, a ne samo alkohol. Prestao sam da pijem 1. aprila 2002. godine, znači, ne pijem već 20 godina. Ranije sam rekao da neću piti 18 godina, dok ne postanem punoletan, trijezan, ali kad je došla ta 18. godina, nije mi palo na um da nastavim. Ja pričam mnogo o tome i svi mi kažu nemoj, ali ja i dalje pričam zato što mislim i vidio sam nekoliko primera da mogu da utičem na ljude. Pričati o tome, utiče pozitivno na ljude da se oslobode tog zla, koje se zove alkohol.

- Ja sam od ranog djetinjstva pio. To je takvo okruženje, moj otac je mnogo pio, moj stric je pio, svi su mi govorili, nemoj toliko, jer ja kad sam krenuo da pijem, ja sam pio 2 litra žestine svaki dan i nije bilo pitanje nemoj da piješ, nego nemoj toliko. Mi kao društvo i kao narod, smo skloni da zaboravimo kakav je to otrov i koliko je to štetno i koliko alkohol zla nanosi porodicama. To da neko može dobro popiti smatramo vrlinom i ja sam se ponosio time.

- Dvije godine pošto sam prestao da pijem tek sam vidio neke benefite od toga. Imao sam ogromnu snagu, u tome što sam se u raznim situacijama hrabrio rečenicom "čekaj, ti si uspio da prestaneš da piješ", da li je to čudo, jeste, pa ti možeš da radiš čuda. Ljudima bih posavjetovao da slušaju djecu. Ja sam toliko stvari naučio od djece - istakao je Stanić u intervjuu na televiziji "Una".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Glumac je 2008. godine, ušao u producentske vode, ali se to nije srećno završilo, kako je naveo, on još uvek isplaćuje dugove koji su mu ostali iz tog perioda.

- Još uvijek se nisam riješio dugova. To je ogroman novac. Ja sam ostao dužan pola miliona evra. To je veliki splet okolnosti. Neki ljudi za koje sam mislio da će mi pomoći finansijski to nisu učinili, ne ljutim se ja ni na koga, bilo prošlo. Srećom sam još uvijek aktivan i mogu da radim i vraćam te dugove. Vratio sam dobar dio, još 30 posto je ostalo. Pomislim nekad, da nisam bio toliko dužan, ne bih sada bio ovako popularan jer ne bih ovoliko radio - rekao je glumac u intervjuu za pomenuti medij, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA