Džonson: Da skinemo košulje? Putin: Prizor bi bio odvratan

Lideri zemalja G7 okupili su se nedavno na samitu u Nemačkoj i tom prilikom zbijali šale na račun ruskog predsednika Vladimira Putina. Nekoliko dana kasnije, stigao je i Putinov odgovor.

Džonson: Da skinemo košulje? Putin: Prizor bi bio odvratan
FOTO: Nova.rs/Thomas MUKOYA / AFP / Profimedia/EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK

Kada su se lideri okupili pred fotoreporterima, britanski premijer Boris Džonson upitao je da li treba da skinu sakoe za fotografisanje.

„Možemo li da skinemo odeću", upitao je Džonson, na šta mu je kanadski kolega odgovorio: „Hajde da sačekamo da prođe fotografisanje".

Džonson je zatim uz smeh rekao "moramo da pokažemo svima na smo čvršći od Putina", a Trudo pomenuo jahanje konja bez majice, aludirajući na čuvene fotografije ruskog predsednika s odmora u Sibiru.

U razgovor se uključila i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen sa komentarom "jahanje je najbolje", na šta je Džonson uzvratio da i oni moraju da pokažu grudi.

Šalama na račun Vladimira Putina nisu učestvovali Džozef Bajden, Emanuel Makron, Šarl Mišel, Mario Dragi i Olaf Šolc koji su takođe prisustvovali sastanku.

Nekoliko dana kasnije, Putin je upitan da prokomentariše provokacije koje su se čule sa samitu G7 U Nemačkoj."Ne znam kako su hteli da se skinu, do pojasa ili ispod pojasa, ali mislim da bi to bio odvratan prizor", rekao je Putin po odlasku iz Ašhabada gde se održavao samit Kaspijske petorke.

Ruski predsednik je rekao i da se slaže sa rečima pesnika Aleksandra Puškina "da možete da budete razumna osoba i da razmišljate o lepoti noktiju".

"Slažem se s tim. Sve na čoveku treba da bude harmonično, i duša i telo. Ali da bi sve bilo skladno, morate da se odreknete prekomernog konzumiranja alkohola i drugih loših navika, bavite se fizičkom kulturom i sportom", poručio je on liderima G7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA