BIJELJINA - Grad u kojem se godišnje rađa više od hiljadu beba FOTO

Republici Srpskoj je važna materijalna i svaka druga podrška rađanju i povećanju nataliteta i manifestacija "Konferencija beba" je značajan vid promocije tih vrijednosti, izjavila je danas u Bijeljini zamjenik ombudsmana za djecu Republike Srpske Jovanka Vuković.

BIJELJINA - Grad u kojem se godišnje rađa više od hiljadu beba FOTO

Na tradicionalnom okupljanju beba koje je održano u gradskom parku predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je novinarima da je u prethodnom periodu dosta urađeno na promociji i podršci rastu nataliteta.

"Skupština grada uvela je novčane nagrade za svaku novorođenu bebu, smanjili smo cijenu boravka djece u javnom vrtiću i uveli subvencije roditeljima za djecu u privatnim vrtićima, kao i druge mjere, sa željom da sugrađanima olakšamo odluku da postanu roditelji i da im pokažemo da njihov grad misli na njih", naveo je Đurđević.

Šef kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović rekao je da se u Bijeljini godišnje rađa više od hiljadu beba i da Gradska uprava i Skupština grada nastavljaju da nizom mjera podržavaju pronatalitetnu politiku.

"Bijeljina je grad u ekspanziji i imamo uzlaznu putanju što se demografske slike tiče", istakao je Arsenović.

 

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske i sponzori obezbijedili su novčane i nagrade u igračkama za najmlađu i najstariju bebu, kao i bebu sa najviše braće i sestara, koje su učestvovale na "Konferenciji beba" u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA