Posebna sjednica o povećanju plata u javnom sektoru

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran set zakona o povećanju plata u javnom sektoru Republike Srpske biće održana po okončanju redovne sjednice, čiji je nastavak zakazan za utorak, 5. jul, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Posebna sjednica o povećanju plata u javnom sektoru
FOTO: Arhiva / Bijeljina Danas

Nakon završetka telefonske sjednice skupštinskog Kolegijuma, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je posebna sjednica zakazana na zahtjev Vlade Republike Srpske, a sadrži devet tačaka dnevnog reda.

Šulić je istakao da su prijedlozi zakona proistekli iz dogovora srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika sa strukovnim sindikatima.

"Siguran sam da ćemo usvojiti povećanje plata koje će biti od 1. avgusta za svakog zaposlenog u javnom sektoru Republike Srpske bez obzira na platni razred u iznosu od 100 KM", rekao istakaoje Šulić novinarima u Banjaluci.

Šulić je naveo da će po hitnom postupku biti razmatrani prijedlog Zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama Republike Srpske u oblasti zdravstva, prijedlog Zakona o platama zaposlenih u javnim službama Republike Srpske, prijedlog Zakona o ozmjenama zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, prijedlog Zakona o izmjenama zakona o platama zaposlenih u osnovnim, srednjim školama i đačkim domovima.

Na dnevnom redu je, kaže, i prijedlig Zakona o izmjenama zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o platama u organima uprave Republike Srpske, prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Republike Srpske, prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, te prijedlog odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2022. godinu.

Šulić je istakao da je Vlada predložila da se vodi objedinjena rasprava od prve do osme tačke dnevnog reda, a da će se poslanici pojedinačno izjašnjavati o svakoj tački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA