Šume RS: Potpisan sporazum, cijena rada 160 umjesto 140 KM

U Banjaluci je danas održan sastanak uprave Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" i predstavnika obje sindikalne organizacije koje djeluju u ovom preduzeću, prilikom čega je potpisan sporazum da će utvrđena cijena rada biti 160 KM.

Šume RS: Potpisan sporazum, cijena rada 160 umjesto 140 KM

"Da bismo osigurali dovoljna sredstva za ovo povećanje, svi organizacioni dijelovi će morati napraviti uštede, odnosno smanjenje troškova gdje god je to moguće. Jedan od načina jeste angažovanje vlastite radne snage na šumsko-uzgojnim i ostalim radovima, kao i na sakupljanju ostalih šumskih proizvoda po osnovu kojih se mora ostvariti značajniji prihod", saopšteno je iz "Šuma".

Javno preduzeće će, kako su naveli, i dalje insistirati na povećanju cijena šumskih drvnih sortimenata, shodno stanju na tržištu i to prvenstveno iz razloga kako se ne bi ugrozio rad preduzeća i u budućem periodu, te u tome očekujemo podršku Vlade Srpske, kao i Skupštine preduzeća.

"Uprava Javnog preduzeća će insistirati na potpunom poštovanju svih odredbi kolektivnog ugovora za zaposlene u firmi `Šume Republike Srpske` Sokolac od strane svih potpisnika istog", navodi se u saopštenju.

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske ranije je najavljivao da će radnici šumskih gazdinstava u Republici Srpskoj štrajkovati ukoliko se ne izvrši hitno povećanje cijene rada sa 140 na 175 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA