Zoran Kisić: Za sedam godina održano dvadeset muzičkih manifestacija!

Nedavno je u bijeljinskom restoranu Lovac održan šesti festival narodne muzike Raspjevano ljeto, inače dvadeseta po redu muzička manifestacija Extra Starsa. Simbolično gledajući radilo se o jubilarnom muzičkom druženju na kojem je uzelo učešće više pjevača i revijalnih gostiju iz svijeta estarde i medija.

Zoran Kisić: Za sedam godina održano dvadeset muzičkih manifestacija!

- Za sedam godina, u više nego ambicioznom poduhvatu, često sa oskudnim sredstvima i prevelikim rizicima, održano je dvadeset manifestacija koje su obuhvatale susrete u Bijeljini tokom cijele godine po nekoliko puta. Krenuo sam sa festivalom Raspjevano ljeto 2016. godine, a potom i folk paradom Zlatna jesen, da bi se naredne godine osnovale još neke manifestacije kao što su Ljetna folk revija, Folk promenada i slične. Iste godine organizovao sam i prvi festival u Ugljeviku, a već narednog ljeta Folk paradu na ugljevičkim bazenima. Zatim su se dešavala druženja Zima folk hit i snimanje novogodišnjih folk revija kao što je Novogodišnji Extra Stars - prisjeća se oragnizator i dugogodišnji novinar Zoran Kisić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Folk fest

- Kroz muzičke manifestacije prodefilovalo je preko 150 muzičkih imena, velikih folk zvijezda, revijalnih gostiju, tekstopisaca i drugih autora, estradnih menadžera, kao i manje ili više poznatih estradnih ličnosti, a saradnju sam ostvario sa niz medijskih kuća koje su sve to pratile redovno ili povremeno. Svaka manifestacija je adekvatno ispraćena kako medijski tako i prigodnim nagradama, intervjuima, člancima, plejbecima... Dovoljno je reći da su nam svoje povjerenje ukazali Andrija Bajić, Rifat Tepić, Šike, Meho Hrštić, Kuki, Mitar Mirić, Rade Lacković, pokojni Bora Drljača, Milena Plavšić, Ljuba Aličić, Savo Radović, Hasan Dudić, Jasmin Muharemović, Mišo Maunaga, Ljubo Kešelj, Diki, Farizada Čamdžić, Radmilo Zekić i mnogi drugi, ali i autori kao što su Jasmina Jakšić, Vesna Petković, Milenko Jakšić, Hasan Dudić, te poznati izdavači i diskografi poput Siniše Kajmakovića iz Renomea, Nenada Kapora iz Jugodiska, Dragana Dmitruka iz BN musica... Programe su redovno ili naizmjenično vodili Gavrilo Jovanović, Danijela Gudović i Sale Janković.

Festivali, folk promenade...

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Što se tiče narednih planova, organizator Kisić ističe da ih svakako ima jako puno, ali je pitanje koliko će moći da se sve realizuje.

Folk promenada

- Sa pomenutim brojem održanih manifestacija zaokružio sam jednu cjelinu i uskoro ću preći na sasvim drugačiji format organizacije muzičkih druženja. U svakom slučaju biće to manifestacije netakmičarskog karaktera, ali u svakako interesantnom formatu za sve one koji žele da se pojave pred kamerom, snime plejbek, pojave se u javnosti itd. Biće to znatno opuštenija i nezvaničnija varijanta muzičkih druženja na kojima ćemo biti fokusirani na snimanje plejbeka i promociju istih kroz portale, fejsbuk i jutjub platforme - otkriva Zoran Kisić.

Plaketa za organizaciju prvog festivala

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA