Mladić iz Bihaća spasio dvojicu svjetskih kaskadera FOTO

  • BiH
  • 02. Jul 2022.

Fotografije spašavanja kaskadera prilikom snimanja filma "Wild River 2" na Štrbačkom buku na Uni preplavile su društvene mreže.

Mladić iz Bihaća spasio dvojicu svjetskih kaskadera FOTO
FOTO: Vahid Ponjević

Njihov autor je Bišćanin Vahid Ponjević koji se već 15 godina profesionalno bavi fotografijom u studiju VP Photo Cazin, a na svom profilu prvi ih je objavio Goran Gogo Piralić i uz njih je napisao: "Ovaj lik u vodi je grom Adnan Rapid Kurtagić koji na ovim slikama spašava svjetske kaskadere koji iza sebe imaju toliko iskustva u tim ekstremnim situacijama i scenama, ali ovdje je obrnuto, gdje ih Rapko lakoćom drži kao bebe u ruci i pliva s njima prema obali. Mi stvarno ne znamo kakve veličine imamo u svom gradu, a jedan od njih je moj brat Rapid".

Adnan Kurtagić je za sarajevski portal Faktor ispričao kako se sve desilo.

-Zajedno sa još nekoliko prijatelja radio sam kao obezbeđenje na snimanju holivudskog filma ''Wild River 2''. Dan je bio sasvim normalan i snimanje je išlo po planu. Nije bilo nikakvih poteškoća. U jednom trenutku vidio sam da je slap zadržao kaskadere i morao sam reagovati da ne bi došlo do najgoreg. Nisam ništa razmišljao, skočio sam u vodu i obojicu kaskadera izvukao na obalu - ispričao je Kurtagić.

Adnan (33), kojeg prijatelji zovu Rapid, 1999. godine počeo je da trenira kajak na divljim vodama.

-Nakon kajaka počeo sam da radim kao skiper i već 18 godina sam skiper u Una RC Kiro Raftingu. To mi nije primarno zanimanje, jer sam upravnik proizvodnje u drvnoj industriji „Sani Global" iz Bihaća. Una je prelijepa, ali i veoma opasna rijeka. Kada su tu pravi skiperi i profesionalci, niko se ne mora bojati - kaže Kurtagić koji poziva sve ljubitelje prirode i rijeka da dođu na Unsku regatu koja se održava krajem mjeseca, prenijela je sarajevska N1 TV.

Film "Wild River 2" snima se u produkciji Universal Studios, a producent je Daniel Kresmer. Među glavnim glumcima trebali bi biti Edrijen Brodi, Lejton Mister i Taran Kilam, piše Faktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA