Za običnog čovjeka samo san: Evo koliko koštaju najskuplji ljetni aranžmani

Kako se epidemiološka situacija stabilizovala, poraslo je interesovanje građana Srpske za putovanja na ljetne odmore, a mnogi će ove godine uživati u Aziji i Africi.

Za običnog čovjeka samo san: Evo koliko koštaju najskuplji ljetni aranžmani
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Kako kažu u turističkim agencijama, najviše se traži Turska, u koju naši stanovnici idu avionom i autobusom, te Egipat, gdje putuju avionom.Interesovanje vlada i za Albaniju, Grčku, Hrvatsku, Crnu Goru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Uglavnom su to destinacije koje su bile popularne i prije kovida. Prošle godine građani su najviše išli u Tursku i Albaniju, zbog olakšicaoko kovid uslova, dok je ove godine interesovanje za putovanja poraslo zbog ukidanja korona mjera - kažu za Srpskainfo u jednoj banjalučkoj turističkoj agenciji.

U agencijama potvrđuju da su isti aranžmani ove godine skuplji nego lani, prvenstveno zbog značajnog poskupljenja goriva i svega što ono sobom nosi.

- Najskuplju ponudu možemo naći za luksuzne hotele uTurskoj, sa polaskom iz Banjaluke, a riječ je o paketu aranžmanaavionom. Na primjer, cijena za hotel Maxx Royal Kemer resort sa pet zvjezdica košta oko 30.000 KM za dvije osobe. Obuhvata 10 noćenja sa ultra all inclusive uslugom, a termini su krajem jula i početak avgusta - kažu u ovoj turističkoj agenciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U još nekoliko agencija koje smo kontaktirali takođe potvrđuju da su ovoga ljeta aranžmani skuplji nego ranijih godina.

- Neki su skuplji čak i do 50 odsto. Kad je riječ o ovim aranžmanima, ljudi uglavnom idu u Egipat, ali skupih i ekskluzivnih smještaja ima i u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Najluksuzniji aranžmani u ovim državama četvoročlanu porodicu koštaju i po nekoliko desetina hiljada KM. Naravno, ne uzima ih puno ljudi, ali ima i onih koji to sebi mogu da priušte - ističu u drugoj turističkoj agenciji iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA