Ajkula ubila još jednu ženu u Egiptu: Stradala 500 metara dalje od mjesta prve žrtve

Nakon što je austrijska penzionerka Elisabeth S. (68) preminula nakon stravičnog napada ajkule u egipatkom ljetovalištu, austrijski portal "Haute" piše da se istog dana dogodio još jedan napad u blizini Hurgade u kojem je još jedna žena izgubila život.

Ajkula ubila još jednu ženu u Egiptu: Stradala 500 metara dalje od mjesta prve žrtve

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je naknadno i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Nakon smrtonosnog napada ajkule u petak, egipatsko Ministarstvo životne sredine je danas izvijestilo da je drugu ženu napala i ubila ajkula istog dana. Ovaj incident dogodio se južno od primorskog ljetovališta Hurgada, samo 500 metara dalje od prvog napada. Druga žrtva je, prema prvim informacijama, rumunske nacionalnosti.

O drugom napadu ajkule izvjestio je i novinar "20 minuta", koji je tamo na odmoru. Dva incidenta dogodila su se na udaljenosti od oko 500 metara.

Ministarstvo je pokrenulo istragu o incidentu i zatvorilo plažu na tri dana. Vodeni sportovi kao što su ronjenje, snorkeling, jedrenje zmajem i jedrenje na dasci nisu dozvoljeni u ovoj oblasti tokom ovog perioda, navodi se u saopštenju, a prenosi Reuters.

Ministarstvo je u svom saopštenju navelo da je formirana komisija koja će ispitati okolnosti napada i sve naučne razloge iza njih.

Takođe se napominje da je guverner guvernerata Crvenog mora, general-major Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u oblasti oko napada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA