Postaviti znakove upozorenja prije stacionarnih kamera

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković istakao je danas da je u Srpskoj neophodno postaviti znakove kojima će vozači biti informisani o stacionarnim kamerama za kontrolu brzine saobraćaja, kako bi bila izbjegnuta sudska odlučivanja.

Postaviti znakove upozorenja prije stacionarnih kamera

"Ovaj problem mora biti riješen, jer se često dolazi u situaciju da se sudski odlučuje nakon što vozači budu snimljeni stacionarnim kamerama za kontrolu brzine vozila, jer nije bilo znakova upozorenja", rekao je Petković u Narodnoj skupštini Republike Srpske u raspravi o izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske za prošlu godinu.

On je ocijenio kvalitetnim rad MUP-a Republike Srpske.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić smatra da MUP Srpske svake godine podiže nivo djelovanja, poboljšava rezultate i opremljenost, ali da to, ipak, "nije zadovoljavajuće".

"Očekivao sam da će se MUP rigoroznije suprtostaviti kriminalu i korupciji, a drago mi je što ste brzo riješili slučaj ubistva policajca Prijedoru. Međutim, mogli ste riješiti i slučajeve propasti Bobar banke, Farmalenda, Banke Srpske. Nažalost, niko nije odgovarao za ovo, niti je procesuiran", naveo Stanić.

Poslanik PDP-a Milan Švraka rekao je da MUP mora biti dodatno kadrovski i materijalno opremljen kako bi uspješno odgovorio na sve izazove.

On kaže da MUP radi u skladu sa mogućnostima kako bi bila sauvana bezbjednost građana

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA